15.7 C
London
Wednesday, June 29, 2022
15.7 C
London
Wednesday, June 29, 2022

Într-o campanie, copii din Marea Britanie îi încurajază pe fumători să renunțe (video)

Mai mulți copii transmit mesaje emoționante într-un clip video ce face parte dintr-o campanie lansată vineri în Marea Britanie pentru a-i încuraja pe fumători să renunțe la acest obicei, informează Xinhua.

Inițiativa a fost lansată de agenția guvernamentală Public Health England (PHE), cu această ocazie fiind prezentate noi statistici legate de fumat. Potrivit acestora, 45 de persoane își pierd viața în fiecare zi în Marea Britanie din cauza bolilor de inimă asociate acestui viciu, ceea ce înseamnă că circa 16.500 de persoane mor anual în această țară ca urmare a afecțiunilor cardiovasculare — inclusiv atacuri de inimă și atacuri cerebrale — ca urmare a acestui obicei.

Clipul video lansat de PHE prezintă un grup de elevi din Coventry care desenează imagini sugestive și mesaje de atenționare cu privire la efectele negative ale fumatului.

- Advertisement -

Potrivit agenției guvernamentale, unul dintre cei mai importanți factori motivaționali pentru renunțarea la fumat este familia.

Începând din luna mai 2017, toate însemnele publicitare de pe pachetele de țigări vândute în Marea Britanie vor fi eliminate, acestea fiind înlocuitev cu imagini și avertismente legate de riscurile asociate fumatului.

Fumatul reprezintă cea mai importantă cauză a morții premature în Marea Britanie fiind responsabil de aproape 78.000 de decese în fiecare an“, a declarat șefa direcției sanitare, Sally Davies.

La fiecare deces cauzat de fumat, circa 20 de fumători suferă de o boală asociată fumatului“, a adăugat aceasta, potrivit sursei citate.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourcepublika

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: