5.8 C
London
Wednesday, December 8, 2021
5.8 C
London
Wednesday, December 8, 2021

inscriere in Registrul electoral pentru romanii din Marea Britanie

Ambasada Romaniei la Londra a lansat aplicatia “Te inregistrezi, votezi, contezi!” prin care orice persoana domiciliata sau rezidenta pe teritoriul britanic are posibilitatea sa completeze online cererea de inscriere in Registrul electoral.

Potrivit unui comunicat remis, luni, presei orice persoana domiciliata sau rezidenta pe teritoriul britanic are posibilitatea sa completeze online cererea de inscriere si, ulterior, sa o printeze, dateze si semneze.

Prin intermediul aplicatiei, este facilitat accesul direct la cererea de inscriere si sunt prezentate de o maniera simplificata conditiile de inscriere in registrul electoral.

- Advertisement -

Ambasada Romaniei la Londra reaminteste ca inscrierea in registrul electoral pentru votul in strainatate la alegerile parlamentare din 2016 se face respectand mai multi pasi.

Astfel, se completeaza cererea de inscriere, se dateaza si se semneaza, se ataseaza copia pasaportului de tip CRDS, se ataseaza copia unui act de identitate valabil – carte de identitate sau pasaport – si copia unuia din documentele care atesta resedinta in Marea Britanie. Cererea in original si copia sau copiile documentelor de identitate si de resedinta se pot depune personal sau trebuie trimise prin posta la adresa Consular Section, Embassy of Romania in London, M.E.I.C. House, 344 High Street Kensington.

Aplicatia poate fi accesata pe pagina de Facebook a Ambasadei Romania la Londra.

Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) a anuntat ca, pana la data de 1 august, au fost validate 4.616 cereri de inscriere in Registrul electoral depuse de alegatorii romani cu domiciliul sau resedinta in strainatate.

In Marea Britanie au fost inregistrate 103 cereri pentru vot prin corespondenta si 16 pentru vot la sectie.

Federatia asociatiilor de romani FADERE s-a plans ca legea electorala este proasta si a cerut guvernului Ciolos sa remedieze situatia urgent.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourcedigi24

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: