2.5 C
London
Sunday, April 11, 2021

Îngrijitorii de animale din Marea Britanie s-au autoizolat în grădinile zoologice

- Advertisement -

Paradise Park, un sanctuar pentru animale din Cornwall, Marea Britanie, s-a închis deja de peste o săptămână din cauza pandemiei de coronavirus. A fost o măsură luată pentru a preveni răspândirea infecției, dar și pentru a-și proteja angajații, scrie insider.

Patru dintre îngrijitori, însă, au luat decizia de a se autoizola timp de trei luni în grădina zoo, alături de pinguini, urși panda și păsări exotice, pentru a putea avea grijă de animale fără să riște, în același timp, viața propriilor familii.

- Advertisement -

M-am tot gândit ce aș putea să fac, mai ales că am o familie numeroasă, inclusiv cu persoane în vârstă. Fie mă autoizolam împreună cu familia, departe de muncă, fie aici. Așa că am decis că cel mai bine ar fi să intru în autoizolare la Paradise Park”, explică una dintre cele patru tinere care s-au izolat la grădina zoo din Marea Britanie.

A fost, de asemenea, o măsură de precauție: dacă ceilalți angajați nu pot lucra, cel puțin sunt deja patru oameni care pot avea grijă de animale.

Paradise Park este casă pentru peste 1.200 de păsări și mamifere, care au nevoie să fie hrănite, au nevoie de curățenie și de joacă.

Pentru ca ele să nu observe o schimbare majoră prin lipsa oamenilor cu care obișnuiau să interacționeze, îngrijitorii autoizolați continuă să respecte rutina, în special cu pinguinii Humboldt, care sunt foarte sociabili, și cu papagalii care interacționează foarte des cu vizitatorii.

O pereche de cocoși albi (sau cockatoo umbrelă) mi-au strigat bună într-o dimineață și am presupus că sunt foarte încântați să mă vadă”, povestește o altă tânără îngrijitoare. Deși sanctuarul s-a închis, Paradise Park continuă să îi țină la curent pe vizitatorii fideli cu ce se întâmplă cu animalele. Postează des pe rețelele de socializare și transmit live pe site-ul lor, non-stop, imagini cu animalele în țarcurile lor.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Related news