6.9 C
London
Wednesday, January 26, 2022
6.9 C
London
Wednesday, January 26, 2022

Inflație negativă în Marea Britanie, pentru a doua oară după 1960

Rata inflaţiei din Marea Britanie fost negativă, în septembrie, pentru doar a doua oară după 1960, reflectând o tendinţă a preţurilor despre care Banca Angliei a avertizat că va persista şi în 2016, relatează Bloomberg, preluat de Mediafax.

Preţurile de consum au scăzut în septembrie cu un ritm anual de 0,1%, după ce au stagnat în august, a anunţat Biroul Naţional de Statistică.

Analiştii anticipau o continuare a stagnării.

Declinul precedent al preţurilor de consum a avut loc în luna aprilie, marcând prima inflaţie negativă din 1960.

- Advertisement -

Datele vor întări aşteptările că Banca Angliei nu va începe prea curând majorarea dobânzii de politică monetară, aflată la un minim record de 0,5%. Economia înregistrează creştere, piaţa muncii se întăreşte, dar inflaţia se menţine cu mult sub ţinta băncii centrale de 2%, autorităţile fiind îngrijorate de posibilul impact al încetinirii creşterii economiei mondiale.

Banca Angliei a avertizat săptămâna trecută că aşteptările de inflaţie ale instituţiei au scăzut comparativ cu luna august, iar creşterea preţurilor va fi probabil de sub 1% până în primăvara lui 2016. Lira sterlină s-a depreciat în urma informaţiilor la minimul ultimei săptămâni în raport cu dolarul, fiind tranzacţionată la 1,5258 dolari pe unitate.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: