7 C
London
Wednesday, March 30, 2022
7 C
London
Wednesday, March 30, 2022

Infirmiera britanică infectată cu Ebola se află în stare critică într-un spital din Londra

Infirmiera britanică infectată cu virusul Ebola şi izolată într-un spital din Londra, se află într-o stare critică, a anunţat sâmbătă instituţia, Royal Free Hospital.

Spitalul “anunţă cu regret că starea lui Pauline Cafferkey s-a deteriorat progresiv în ultimle două zile şi că ea se află de acum în stare critică“, au anunţat într-un comunicat medicii care o îngrijesc pe infirmiera întoarsă duminică seara din Sierra Leone.

- Advertisement -

Infirmiera a primit în ultimele zile tratament antiviral experimental şi plasmă sanguină prelevată de la o persoană care a supravieţuit actualei epidemii de febră hemoragică, soldată cu peste 7.800 de morţi.

Ea primeşte îngrijri într-un spital în care a fost internat în toamnă şi voluntarul William Pooley, infectat cu Ebola în Sierra Leone şi externat după ce s-a vindecat.

Ca şi el, Pauline Cafferkey a fost internată în izolator, unde accesul este rezervat doar personalului calificat, într-un pat aşezat sub un cort ce dispune de un sistem de ventilaţie autonom.

[pull_quote_center]Pauline este aşezată sub cort, citeşte, mănâncă puţin şi discută cu familia. Următoarele zile vor fi decisive. Starea sa s-ar putea agrava[/pull_quote_center] , a povestit miercuri doctorul Michael Jacobs, specialist în boli infecţioase la Royal Free Hospital.

Pauline Cafferkey, în vârstă de 39 de ani, lucra pentru ONG-ul Salvaţi Copiii la centrul medical britanic Kerry Town, în Sierra Leone, înainte de a reveni în Marea Britanie, duminică seara.

Ea a fost testată pozitiv luni la Glasgow, în Scoţia, după ce a făcut febră în cursul nopţii şi apoi a fost transferată marţi dimineaţa către Royal Free Hospital.

Un caz de ebola a fost confirmat in Marea Britanie la Glasgow

- Advertisement -
Sourcemediafax

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: