16.1 C
London
Tuesday, June 22, 2021
16.1 C
London
Tuesday, June 22, 2021

Industria muzicală din Marea Britanie a pierdut aproape 14 milioane de lire sterline din cauza pandemiei

Muzicienii britanici au pierdut, potrivit unei estimări, 13,9 milioane de lire în contextul pandemiei de coronavirus, potrivit Sindicatului Muzicienilor (MU) din Regatul Unit, informează Press Association.

Un sondaj comandat de sindicat – ale cărui rezultate au fost analizate vineri – sugerează că nouă din zece persoane care activează în industria muzicală britanică au fost afectate, oportunităţile de angajare înregistrând o scădere de 69% faţă de anul trecut.

- Advertisement -

Muzicienii care activează în domeniul spectacolelor au înregistrat cele mai mari pierderi, activitatea de profesorat şi cea a orchestrelor fiind de asemenea afectate din cauza măsurilor de distanţare socială şi a închiderii şcolilor.

Sondajul, la care au participat 4.100 de membri ai MU, a fost realizat în perioada 18-20 martie.

Sindicatul a lansat un fond de solidaritate în contextul coronavirusului, care va oferi subvenţii de 200 de lire sterline celor care se confruntă cu dificultăţi financiare din cauza epidemiei.

Muzica este una dintre puţinele certitudini pe care ne putem baza şi care ne oferă fericire şi alinare în vremuri tulburi“, a declarat secretarul general, Horace Trubridge.

Dar muzicienii, fie că lucrează în teatru, educaţie, orchestre, spectacole, vor resimţi din plin impactul financiar al acestui dezastru global“, a adăugat el.

Deja asistăm la reducerea oportunităţilor de angajare cu peste două treimi, iar din păcate acest lucru se va accelera“.

Fie că vorbim despre închiderea sălilor de spectacole, anularea evenimentelor sau închiderea şcolilor, vor exista implicaţii imense pentru muzicieni, mulţi dintre aceştia fiind liber-profesionişti şi lipsiţi de resurse pe care să se poată baza“.

Sperăm că acest fond va putea oferi un mic ajutor membrilor noştri, dar avem nevoie urgent ca guvernul să ofere clarificări în ceea ce priveşte oferirea unui sprijin mai substanţial şi facem apel la industria de înregistrări să-şi aducă de asemenea contribuţia”, a completat acesta.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: