7 C
London
Wednesday, March 30, 2022
7 C
London
Wednesday, March 30, 2022

Incredibil în ce conditii traiesc unii oameni din Marea Britanie (video)

Situația unor români care locuiesc cu chirie, în Regatul Unit  a fost prezentată într-o lumină nefavorabilă în aceste zile, unii dormind chiar și în pivniță.

Astfel o familie de români care trăia într-un apartament cu trei camere din Estul Londrei, a trăit un adevărat calvar din cauza condițiilor foarte vitrege oferite de locația respectivă.

Familia Negrescu din Vaslui a ajuns să trăiască pe pielea ei realitatea dură a chiriilor din UK, după ce a închiriat de la proprietara Zara Hussein care avealicență imobiliară doar pentru maximum șapte persoane.Potrivit ziarulromanesc.net, numai puțin de șapte români locuiau în pivniță, iar alți 19 locuiau în celelalte trei camere ale imobilului aflate la etaj.

- Advertisement -

Proprietara imobilului s-a declarat nevinovată încercând să se disculpe pentru reclamațiile ce i s-au făcut cu privire la chiria supraaglomerată, care fusese acceptată tacit de ea. Ba mai mult, a subliniat că, ea nu încasează niciun drept necuvenit și că toți cei 2340 de lire sterline pe care îi încasează lunar suntchiria legală pentru cele șapte persoane care erau trecute oficial în foaia imobilului închiriat.

În cele din urmă, Sara Hussein a ieșit triumfătoare în această controversată dispută iar familia de vasluieni a trebuit să suporte rigorile unor legi britanice destul de echivoce. Un copil de doar doi ani și o mamă disperată au ținut să adauge că, deșiromânii au fost nedreptățiți flagrant, tot ei au avut de pierdut deoarece legea a dat dreptate proprietarilor, iar românii au fost evacuați fără niciun drept de apel.

Românii au mai declarat, potrivit celor de la Daily Mail, că pentru locația din pivnițăplăteau 20 de lire sterline pe lună de persoană, în timp ce pentru celelalte camere se plătea în jur de 180 de lire sterline de persoană în fiecare lună.

Scandalul nu a rămas fără ecouri în comunitatea britanică.Astfel, seful consiliului Newham, sir Robin Wales a ținut să precizeze că va demara o serie de acțiuni de control menite să clarifice situația chiriilor care blochează accesul britanicilor la piața imobiliară destul de greu de accesat.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: