19.4 C
London
Thursday, June 24, 2021
19.4 C
London
Thursday, June 24, 2021

Închisorile din România “prea înghesuite” pentru extrădarea a doi criminali români

Înalta Curte a blocat extrădarea a doi criminali români asupra drepturilor omului. Judecătorii au decis că închisorile din România sunt “prea înghesuite” pentru a-i trimite acolo.

Avocații celor doi bărbați au susținut că lipsa spațiului personal ar încălca articolul 3 al Convenției Europene a Drepturilor Omului, care interzice tortura și tratamentul sau pedeapsa inumană ori degradantă.

Românii își petrec toată sau majoritatea pedepsei într-un spațiu de doi metri pătrați.

Înainte de acordarea cererilor de extrădare, judecătorii doresc asigurări că bărbații vor avea mai mult spațiu.

- Advertisement -

anunturiuk.com Închisorile-din-România-prea-înghesuite-pentru-extrădarea-a-doi-criminali-români-2Cei doi români, Ionel-Remus Grecu și Cosmin-Ionuț Bagarea, vor fi plasați în penitenciare semi-deschise, care oferă facilități educaționale și culturale, asistență socială și formare profesională în afara închisorii. Închisorile au spații de fumat, telefoane și până la zece ore de vizită pe lună.

Condamnările celor doi bărbați

Ionel Grecu, în vârstă de 42 de ani, a fugit în Marea Britanie pentru a evita executarea unei pedepse cu închisoarea pentru aderarea la o bandă violentă de spargeri.La 7 luni de la arestarea sa, în luna februarie a anului trecut, a formulat un recurs împotriva ordinului de extrădare.

Cosmin Bagarea, în vârstă de 39 de ani, a primit o condamnare la închisoare, în ianuarie 2012, pentru creșterea canabisului. A încălcat termenii sentinței și a fugit în Marea Britanie, unde a fost arestat anul trecut în septembrie. De asemenea, Bagarea face apel împotriva extrădării, conform DailyMail.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: