11 C
London
Sunday, June 26, 2022
11 C
London
Sunday, June 26, 2022

Închisoarea pe viață pentru britanicul care a ucis o româncă

Bărbatul din Marea Britanie, în vârstă de 29 de ani, a recunoscut că este vinovat și va fi judecat pentru crimă.

În luna iulie a anului trecut, trupul neînsuflețit al unei tinere românce, mamă a doi copii, a fost găsit la două zile după ce aceasta a dispărut. Lenuța Ioana Haidemac, din Arad, România, fusese văzută ultima dată pe 20 iulie 2016, în Skegness, Marea Britanie, cadavrul ei fiind descoperit de către organele de poliție britanice, pe 22 iulie la aceași locație la care a fost observată cu două zile în urmă.

Tânăra româncă, care avea 28 de ani, plecase la muncă în UK, alături de partenerul ei de viață, lasând acasă doi copii. La scurt timp , autoritățile din Regatul Unit au reținut un suspect în acest caz, fiind vorba de un bărbat britanic de 29 de ani, originar din localitatea Skegness.

- Advertisement -

Casey Scott, britanicul reținut de către politie, a recunoscut la începutul acestui an uciderea tinerei Lenuța Haidemac, în Skegness, Lincolnshire și riscă o condamnare la închisoare pe viață.

Criminalul, domiciliat în Drummond Road, Skegness, a pledat vinovat în timpul ședinței de judecată care a avut loc la Lincoln Crown Court.

El a fost trimis înapoi în arest, iar sentința sa a fost amânată până la o dată care urmează să fie stabilită de către organele competente. Judecătorul Michael Heath a declarat că inculpatul Casey Scott riscă să primească pedeapsa maximă admisă în Marea Britanie.

El a spus: “Nu poate fi decât o singură pedeapsă pentru o astfel de crimă și aceasta este închisoare pe viață”.

Lenuța Ioana Haidemac, originară din localitatea Sânmartin, județul Arad, a locuit în zona Monks Road din orașul Lincoln, dar, de asemenea, avea rude și prieteni în Boston și Skegness, orașe situate la distanțe de câteva zeci de kilometri de Lincoln. La momentul crimei, John Farmer, un turist din Leicestershire, care a fost cazat la Sherwood Lodge Hotel, situat vizavi de clădirea în care a fost găsit trupul femeii din România, a spus pentru Daily Mail că este o mare tragedie și este o rușine că așa ceva s-a întâmplat în acea localitate.

Wayne Smith, proprietarul Sherwood Lodge Hotel, a declarat: “Poliția a fost aici, noaptea trecută. Au spart ușa de la intrare folosind un berbec pentru a ajunge în camera de la parter. Astfel de lucruri sunt din fericire rare în Skegness.”

Din păcate tragedia a avut loc, doi copii de 12, respectiv 3 ani rămânând fără mamă. Justiția britanică își va face datoria, criminalul urmând să își primească pedeapsa pentru fapta sa.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: