13.1 C
London
Monday, June 27, 2022
13.1 C
London
Monday, June 27, 2022

Încetinirea creșterii economice, și în scăderea veniturilor face Brexit-ului să se simtă

Banca Angliei lansează un nou avertisment. Într-o conferință de presă susținută ieri, guvernatorul Mark Carney a declarat că efectele Brexit-ului au început să se simtă, atât în ceea ce privește încetinirea creșterii economice, cât și în scăderea veniturilor reale ale populației.

Guvernatorul a subliniat că veniturile reale ale britanicilor vor cunoaşte o “comprimare” în 2017, creşterile salariale neputând ţine pasul cu creşterea preţurilor din piaţă, arată europunkt.ro.

Având în vedere moderarea creşterilor salariale şi creşterea inflaţiei, consumul gospodăresc şi PIB-ul au scăzut pronunţat“, a spus Carney, argumentând revizuirea estimărilor privind creşterea economică înregistrată de Regatul Unit în 2017, de la 1,8%, cât fusese anunţat în februarie, la 1,7% în prezent.

- Advertisement -

Inflaţia în trimestrul al II-lea al acestui an va ajunge, potrivit Băncii Angliei la 2,7%, fiind rezultatul direct al deprecierii lirei sterline ca urmare a Brexit-ului. Lira sterlină este cu 14% mai slabă în faţa dolarului american decât în ziua referendumului pentru ieşirea Regatului Unit din UE.

“Vor fi vremuri cu mai multe provocări… Nu aş subestima probleme pe care o parte a populaţiei le va avea“, a spus Carney.

Situaţia s-ar putea îmbunătăţi în 2018 şi 2019 dacă Marea Britanie va reuşi sa obţină un Brexit “uşor”.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: