13 C
London
Saturday, January 29, 2022
13 C
London
Saturday, January 29, 2022

În ultimii ani Marea Britanie a fost principalul partener comercial al Romaniei

România a exportat în Marea Britanie, în primele 11 luni din 2014, cu 800 de milioane de euro mai mult decât a importat, iar Marea Britanie este primul partener comercial al României, dintre toate statele din lume, nu doar din Uniunea Europeană, ca volum al balanţei comerciale pozitive.

[pull_quote_center]În ultimii ani, schimburile economice dintre România şi Marea Britanie au înregistrat o creştere constantă, iar pe cifrele pe care le avem, pe 11 luni din 2014, am depăşit nivelul anului 2013.[/pull_quote_center]

În 2013 volumul schimburilor comerciale a fost de 3,2 miliarde euro, iar pe 11 luni în 2014 avem 3,3 miliarde euro.

- Advertisement -

Ce este cel mai important – pe relaţia cu Marea Britanie avem o balanţă comercială pozitivă. Este primul dintre partenerii comerciali ai României, dintre toate statele din lume, nu doar din UE, ca volum al balanţei comerciale pozitive a afirmat diplomatul român, care a adăugat că se aşteaptă ca schimburile comerciale bilaterale pe întregul an 2014 să se fi situat peste 3,4 miliarde de euro.

Ca volum al schimburilor comerciale, Marea Britanie se situează pe locul 8 dintre toţi partenerii comerciali ai României şi pe locul 6 dintre statele din UE.

Ambasadorul Ion Jinga a precizat că peste 5.000 de companii britanice sunt prezente pe piaţa românească, singure sau în joint-ventures (în asociere) cu firme româneşti şi că potenţialul cooperării economice dintre România şi Marea Britanie este unul foarte ridicat.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

- Advertisement -
Sourceevz

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: