18.9 C
London
Saturday, July 2, 2022
18.9 C
London
Saturday, July 2, 2022

În Marea Britanie vor fi introduse noi reguli pentru obţinerea permisului de conducere

Începând cu luna decembrie a acestui an în Marea Britanie vor fi introduse noi reguli pentru obţinerea permisului de conducere.

Printre altele, candidaţii vor trebui să demonstreze că ştiu să folosească sisteme de navigaţie prin GPS.

Astfel, începând cu 4 decembrie, patru persoane din cinci vor fi puse să conducă urmărind indicaţiile afişate de un sistem de navigaţie. Mai mult, durata testului practic pe traseu va fi de 20 de minute, faţă de 10 minute acum, potrivit Go4it.

- Advertisement -

Candidaţii nu vor fi obligaţi să vină la examen cu propriul dispozitiv sau să îl seteze pe cel din maşină, potrivit Driver & Vehicle Standards Agency. Ei vor trebui să fie capabili să urmeze indicaţiile date de sistemele din automobilele de examen.

Nu va fi sancţionată nici abaterea de la ruta indicată de sistemul de navigaţie, dacă prin această manevră nu sunt puşi în pericol alţi participanţi la trafic.

DVSA susţine că aceste teste sunt necesare, deoarece pentru şoferii începători este dificil să se concentreze la drum şi la sistemul de navigaţie în acelaşi timp. Astfel, ei se vor pregăti din start pentru a avea această aptitudine, într-o lume în care tehnologia este parte din viaţa de zi cu zi.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourcego4it

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: