5.8 C
London
Wednesday, December 8, 2021
5.8 C
London
Wednesday, December 8, 2021

În Marea Britanie se menţine nivelul de alertă “sever”

Organizația terorista Stat Islamic avertizează că următoarea țintă, după atacurile teroriste recente din Germania și Franța, este Marea Britanie.

Jihadistii au postat pe aplicația de mesagerie Telegram imagini cu marile capitale ale lumii, inclusiv capitala Marii Britanii, promițând să comită atrocități acolo în viitorul apropiat, scrie express.co.ok.

Una dintre fotografii este cea a Statuii Libertății, din New York, cuprinsă de flăcări, însoțită de mesajul: “Washington, în curând“, o referire la capitală Statelor Unite.

- Advertisement -

Nu se știe dacă aceste avertismente privind noi atacuri teroriste sunt credibile, dar vor spori temerile că jihadisti vor încerca să aducă și Marea Britanie teroarea care a cuprins Europa , comentează sursă citată.

Miercuri, serviciile de securitate britanice au anunțat că mențin nivelul de alertă “sever” ceea ce înseamnă că este posibil un atac. Autoritățile britanice au anunțat sporirea măsurilor de securitate în locurile publice, inclusiv în preajmă lăcașurilor de cult. Și le-au recomandat cetățenilor să fie vigilenți și să anunțe orice li se pare suspect.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: