13 C
London
Saturday, January 29, 2022
13 C
London
Saturday, January 29, 2022

În Marea Britanie la conservatori e bătaie generală

La conservatori competiția se ascute, fiind cinci candidați pentru postul ce părea hărăzit lui Boris Johnson. Dar acesta a fost trădat de camaradul său de campanie „Vote LeaveMichael Gove, care a hotărât că e cazul să candideze el, deoarece prietenul lui nu e în stare.

Acum, susținătorii lui Johnson susțin că Michael Gove a fost instrumentul unui complot orchestrat de David Cameron pentru a-l scoate din cursă pe Boris.

Însă actualul ministrul de Interne Theresa May este candidata cu cele mai multe şanse să devină noul premier al Marii Britanii, potrivit sondajelor de popularitate. Ea a promis că va încerca să obţină un acord comercial cu UE care să conţină clauze prin care să fie limitată libertatea de circulaţie, informează site-ul agenţiei AFP.

- Advertisement -

Deşi a militat pentru rămânerea în UE, ministrul de Interne şi candidată la conducerea Partidului Conservator, Theresa May a declarat că va onora rezultatul referendumului şi a exclus convocarea de alegerile generale înainte de 2020. „Votul Brexit ne-a dat un mesaj foarte clar, acela că nu putem permite libera circulaţie (de persoane) să continue aşa cum a fost până acum“, a declarat May pentru postul de televiziune ITV.

Theresa May a adăugat că va căuta să acorde garanţii cu privire la statutul cetăţenilor Uniunii Europene care locuiesc în Marea Britanie. „Este, de asemenea, vorba despre garantarea faptului că vom obţine cea mai bună afacere posibilă cu privire la comerţul de bunuri şi servicii”, a adăugat ea.

Cancelarul german Angela Merkel a insistat că un acord comercial cu Londra ar trebui să includă libertatea de circulaţie.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: