5.3 C
London
Friday, January 28, 2022
5.3 C
London
Friday, January 28, 2022

În Marea Britanie fug liderii susținători ai Brexit, după Boris pleacă și Farage

În viața politică din Marea Britanie este aproape haos după referendumul privind ieșirea din UE a țării.

După ce Boris Johnson, cel care a condus campania conservatorilor pro-Brexit, a anunțat că nu va candida pentru șefia partidului său și, în consecință, nici pentru postul de premier, iată că și Nigel Farage a anunțat luni că demisionează din funcția de șef al UKIP, partid eurosceptic și antiimigrație.

Farage a fost președintele acestui partid timp de 10 ani. Și în 2015, după ce nu a reușit să câștige un loc de parlamentar, a spus că demisionează dar după trei zile și-a retras demisia. „Nu am fost niciodată și n-am vrut niciodată să fiu un politician de profesie. Scopul meu în politică a fost să scot Marea Britanie din Uniunea Europeană. Prin urmare, mi se pare corect să renunț acum să mai fiu liderul UKIP. În timpul campaniei pentru referendum, am spus că îmi vreau țara înapoi. Astăzi spun că îmi vreau viața înapoi, și asta voi începe chiar acum”, a susținut el, într-o conferință de presă.

- Advertisement -

Farage a subliniat că va continua să susțină partidul și să ajute mișcările de independență din restul Uniunii Europene, dar că de acum se va concentra mai mult pe viața sa personală după numeroșii ani în care a făcut campanie pentru ieșirea Marii Britanii din UE.

UKIP a ajuns a ‘treia forță politică‘ din Marea Britanie, după conservatorii aflați la putere și după opoziția laburistă, a declarat el. Farage a mai spus că Marea Britanie va trebui să aibă un premier care a fost pro-Brexit și care nu va ceda în privința libertății de mișcare în negocierile cu UE, dar a refuzat să își exprime susținerea față de vreun candidat din cursa pentru șefia conservatorilor și a guvernului.

Dacă vom fi slabi sau vom face compromisuri în negocierile privind Brexit-ul, nu vom avea un acord bun“, a evidențiat Farage. El a precizat de asemenea că în privința migrației este nevoie de ceva mult calm și ca populația să primească noi garanții. În vârstă de 52 de ani, Farage este membru al UKIP de la crearea formațiunii în 1993 și a fost ales prima dată în Parlamentul European în 1999.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourceputerea

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: