25.2 C
London
Wednesday, July 21, 2021
25.2 C
London
Wednesday, July 21, 2021

În Marea Britanie, chioșcurile de presă sunt printre serviciile declarate esențiale de Guvern

Coronavirus nu se ia pe hârtia de ziar

După ce și Marea Britanie a intrat în stare de urgență, pe 23 martie, Guvernul a numit chioșcurile de ziare drept un serviciu esențial, în ceea ce Press Gazette numește o mișcare “reconfortantă” pentru industrie.

În România, Libertatea, Click și Gazeta Sporturilor nu mai apar în varianta print duminica.

- Advertisement -

Grupurile Ringier și Adevărul au decis și să suspende de luna viitoare apariția revistelor din portofoliu. Grupul Burda ține revistele pe piață, dar le reduce tirajele. Peste tot în lume, pandemia înseamnă o perioadă dură, poate cea mai dură pentru presa tipărită. În acest timp, la unele chioșcuri din România se formează cozi când vin ziarele, pentru că-s mai puține chioșcuri deschise.

Pentru prima dată, fiecare editor de ziare naționale din Marea Britanie s-a alăturat unei scheme care oferă livrări de ziare la domiciliu, tuturor persoanelor care intră în categoria celor vulnerabile.

În afară de lucrătorii-cheie – care includ jurnaliștii care raportează pandemia -, tuturor celorlalți li s-a dat ordin să rămână acasă cu excepții stricte, cum ar fi exercițiile fizice zilnice și cumpărarea necesităților.

Este important să păstrăm viu obiceiul de a citi ziarele Greg Deacon, directorul Federației Distribuitorilor Independenți (NFRN), a declarat pentru Press Gazette că s-a înscris în schema de livrare la domiciliu deoarece “încearcă să mențină volumele, dar și obiceiul de a citi presa”.

Deacon a adăugat: Este fantastic că ceva atât de competitiv a adus, de fapt, editorii la un loc pentru a se asigura că mențin acel obicei cotidian de lectură și să le ofere sprijin comercianților”.

Și alți oameni din funcții esențiale au ajuns la concluzia că este nevoie de o colaborare strânsă a celor din industrie, pentru a face față împreună provocărilor impuse de pandemie. De aceea, mai multe titluri locale au făcut echipă pentru a oferi livrări gratuite la domiciliul cititorilor.

Press Gazette mai menționează faptul că este posibil ca livrarea ziarelor să devină “noua normalitate” după această perioadă.

Ziarele locale joacă un rol esențial în informarea comunităților și, în climatul actual, acest lucru este mai important ca niciodată”, a declarat pentru Press Gazette, Henry Faure Walker directorul executiv Newsquest (n.r. – al doilea mare editor de ziare regionale și locale din Regatul Unit).

Prin intermediul livrărilor de știri la domiciliu, independenții nu vor deschide doar o nouă oportunitate importantă de venit într-un moment de incertitudine comercială, ci vor întreține un serviciu public vital pentru cei peste 70 de ani, cei care se autoizolează și cei mai vulnerabili din societatea noastră”, mai spune el.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: