12.9 C
London
Friday, October 22, 2021
12.9 C
London
Friday, October 22, 2021

In Marea Britanie, aproape o jumătate dintre medici, infectați

Spitalele publice din Londra se confruntă cu „un tsunami continuu” de bolnavi aflaţi în stare gravă din cauza noului coronavirus, fiind nevoite să facă faţă în acelaşi timp unui procent fără precedent de îmbolnăviri în rândul personalului medical, a declarat joi, la un post local, Chris Hopson, oficialitate din sistemul public de sănătate din Marea Britanie, citat de AFP, scrie Agerpres.

După ce au crescut masiv capacitatea de primire a secţiilor de terapie intensivă în ultimele săptămâni, spitalele din capitala britanică trebuie să facă faţă „unei explozii” a numărului de „pacienţi grav bolnavi”, care reprezintă „un fel de tsunami continuu”, a declarat Chris Hopson pentru BBC Radio 4.

- Advertisement -

Această presiune asupra sistemului de sănătate britanic este accentuată de faptul că procentul din personalul medical absent pe motive de boală este de „30%-40% şi, în anumite clinici, chiar de 50%”, a continuat Chris Hopson, care vorbeşte despre o rată a absenţelor „fără precedent”.

Potrivit celui mai recent bilanţ publicat miercuri, 578 de persoane au murit din cauza noului coronavirus în Marea Britanie, unde au fost confirmate 11.658 de cazuri de contaminare.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: