3.1 C
London
Wednesday, January 26, 2022
3.1 C
London
Wednesday, January 26, 2022

In jur de 5.000 de persoane au protestat sambata la Londra

In jur de 5.000 de persoane au protestat sambata la Londra impotriva intentiei Marii Britanii de a se implica in campania unei coalitii internationale de lovituri aeriene impotriva gruparii Statul Islamic in Siria, in privinta careia Parlamentul ar urma sa se pronunte in urmatoarele zile.

Protestul de la Londra, organizat la apelul organizatiei “Stop the War“, a fost mai degraba un esec in comparatie cu asteptarile create, intrucat numai 5.000 de persoane s-au adunat in fata Downing Street, potrivit politiei si organizatorilor.

- Advertisement -

In 2003, peste un milion de oameni au protestat fata de interventia in Irak decise de premierul laburist de atunci, Tony Blair.

Am avut atunci un an pentru a ne aduna, acum nu am avut decat patru zile“, a declarat Lindsay German, una din reprezentantele “Stop the War“.

Bombele nu pot fi raspunsul indicat pentru teribila tragedie de la Paris. Le spunem deputatilor, in special celor din Partidul Laburist, sa nu faca aceeasi greseala ca atunci cand s-a decis interventia in Irak“, a adaugat ea.

Prim-ministrul britanic David Cameron, favorabil unei decizii in acest sens, ar putea solicita un vot in acest sens saptamana viitoare.

Manifestatia reprezinta un test pentru Partidul Laburist de opozitie, care este profund divizat in privinta sustinerii raidurilor din Siria dorite de premierul conservator David Cameron.

Noul lider al laburistilor, Jeremy Corbyn, fostul copresedinte al “Stop The War“, se opune participarii Marii Britanii la loviturile aeriene, dar mai multi deputati laburisti au declarat deja ca vor vota pentru un angajament al tarii lor in Rusia.

- Advertisement -
Sourceziare

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: