5.8 C
London
Sunday, December 5, 2021
5.8 C
London
Sunday, December 5, 2021

în ciuda Brexit Londra va avea și al doilea cel mai înalt zgârie-nori din Europa

Londra va avea și cea de-a doua cea mai înaltă clădire din Europa, după ce administrația capitalei a decis să dea undă verde proiectului 1 Undershaft.

Noul zgârie-nori, denumit clădirea Trellis, este finanțat de o firmă de investiții din Singapore și va avea 73 de etaje, ajungând la o înălțime de peste 300 metri.

Administrația din Londra a dat undă verde proiectului de investiții al Aroland Holdings, o firmă bazată în Singapore, care dorește să construiască în districtul financiar o nouă clădire destinată firmelor. Clădirea, denumită Trellis, din cauza elementelor decorative, a fost concepută de firma de arhitectură Eric Parry Architects și va avea 73 de etaje, adică 305 metri înălțime, mai puțin decât a fost prevăzut în proiectul inițial, comandat de Aroland Holdings. Design-ul a fost modificat după ce resposabilii Aeroportului din Londra și-au exprimat îngrijorarea că înălțimea clădirii ar putea afecta manevrele de aterizare, titrează Evonews.com

- Advertisement -

Noul proiect, care face ca Trellis să fie doar cu câțiva metri mai mică decât cea mai înaltă clădire din Europa, aflată tot în districtul financiar din Londra, a fost aprobat de comitetul de urbanistică. Potrivit firmei de arhitectură, clădirea va oferi 130.000 de metri pătrați pentru birouri.

Investiția într-o asemnea clădire arată că, potrivit reprezentanților administrației locale, în ciuda Brexit, oamenii de afaceri și companiile sunt în continuare interesate de Londra, ca destinație financiară.

anunturiuk.com london_towersPotrivit designului, clădirea are prevăzuți 208 metri pătrați exclusiv pentru firmele de tip start-up iar spațiul flexibil va putea fi amenajat în funcție de necesitățile firmelor care doresc să ofere și beneficii de tip wellness angajaților. De asemenea, proitectul permite amenajarea de terase și grădini de iarnă.

Pentru publicul larg, cea mai atractivă caracteristică a noului proiect este amenajarea unei galerii publice de 2.000 de metri pătrați care va se va transforma într-un centru educativ, cu săli de clasă pentru elevi. Dezvoltatorul își propune ca acest spațiu să intre sub patronajul Muzeului din Londra, care va putea amenaja aici noi facilități. Intrarea în galleria care se află la etajul superior, se poate face separat, spun arhitecții.

Proiectul are în vedere și reamenajarea zonei din fața clădirii și a piațetei învecinate, care acum se află sub nivelul străzii, în așa fel încât să se creeze un spațiu deschis pentru pietoni și să se permită accesul la parcarea subterană a clădiri, una dintre ele fiind dedicată exclusiv bicicliștilor.

Pentru realizarea proiectului, clădirea cunsocută drept Aviva, în care își avea birourile firma de asigurări omonimă, va fi dărâmată. Odată cu Trellis, Londra se va putea mândri nu doar cu cea mai înaltă clădire din Europa, ci și cu cea de-a doua ca înălțime, de pe continent.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourcevocea

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: