18.9 C
London
Saturday, July 2, 2022
18.9 C
London
Saturday, July 2, 2022

în cele 19 secții amenajate în Regatul Unit au votat 19.326 de persoane

Mii de români din Marea Britanie au decis să își exprime dreptul constituțional în cadrul unui referendum pentru modificarea legii fundamentale din 6-7 octombrie 2018.

Astfel, potrivit Biroului Electoral Central, în total, la cele 19 secții amenajate în Regatul Unit au votat 19.326 de persoane.

Anunturi pentru romani in UK –
Promoveaza-ti afacerea intr-un mod inedit.
http://anunturiuk.com/

Cei mai mulți votanți s-au prezentat la secția amenajată în nordul Londrei, la Harrow Civic Centre, unde s-a înregistrat și cea mai mare aglomerație. Acolo au votat 6.105 persoane.

- Advertisement -

Pe locul al doilea ca prezență la vot a fost secția din orașul Luton, unde s-au exprimat 3.106 persoane.

Cei mai puțini alegători au fost la secția organizată pe Insula Jersey, în număr de 25. De asemenea, o prezență scăzută a fost și în Scoția, în localitatea Aberdeen, unde au votat doar 149 de persoane.

La celelalte secții din Londra, numărul votanților s-a situat în jurul cifrei de 1.000 de persoane. În total, în Londra au votat 10.499 de oameni.

Votul cetățenilor români aflați în străinătate s-a încheiat luni dimineata, 8 octombrie 2018, la ora 9.00, ora locala, odată cu închiderea ultimelor secţii de votare din SUA (Los Angeles, San Francisco, Seattle, Portland, Phoenix, Sacramento, Las Vegas) şi Canada (Vancouver).

Ținând cont de diferenţele de fus orar, votul s-a derulat în străinătate pe durata a 58 de ore şi a decurs în condiţii normale, fără incidente.

În total, în cele 378 de secţii de votare organizate în străinătate au votat 126.239 alegători, record de voturi, mai multe decât la alegerile parlamentare din urmă cu doi ani.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: