10.9 C
London
Thursday, November 11, 2021
10.9 C
London
Thursday, November 11, 2021

In cazul unui „Brexit“, Franţa nu va mai reţine migranţii la Calais

Franţa va înceta să mai reţină migranţi la Calais şi îi va îndemna pe bancheri să părăsească Marea Britanie şi să vină pe teritoriul său, în cazul unei ieşiri din UE (Brexit), a avertizat ministrul francez al Economiei Emmanuel Macron.

Macron a făcut aceste declaraţii, cu o zi înaintea summitului anual franco-britanic între preşedintele francez François Hollande şi premierul britanic David Cameron, dominat de referendumul cu privire la rămânerea sau nu a Marii Britanii în Uniunea Europeană.

În ziua în care această relaţie va fi ruptă, migranţii nu vor mai fi la Calais“, a declarat Macron miercuri pentru cotidianul financiar britanic, precizând că un “Brexit” ar putea submina un acord între cele două ţări care permite Londrei să efectueze controale de partea franceză a frontierei.

- Advertisement -

Ministrul a adăugat că, în cazul unui Brexit, Marea Britanie nu va mai avea un acces total pe piaţa unică şi că Parisul ar putea să încerce să atragă serviciile financiare şi să le îndemne să părăsească Londra.

Londra va acorda Franţei un ajutor suplimentar de 15 de milioane de lire în criza de la Calais

Pentru a-i ţine pe imigranţi la Calais, Londra a anunţat că ajutorul financiar britanic acordat Franţei pentru gestionarea crizei imigranţilor de la Calais “va fi suplimentat cu aproximativ cincisprezece de milioane de lire“, a declarat Harlem Desir, secretarul de stat francez pentru Afaceri Europene, citat de Le Figaro.

Acest ajutor va contribui la intensificarea eforturilor de “securizare a zonei de acces la tunel şi a zonei portului Calais“, a “luptei împotriva reţelelor de contrabandişti” şi la finanţarea centrelor de primire a imigranţilor din Franţa.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: