6.9 C
London
Wednesday, January 26, 2022
6.9 C
London
Wednesday, January 26, 2022

“Împreună şi separat”, la Festivalului de Film Românesc din Londra

În perioada 10-14 noiembrie, la Londra se desfășoară cea de a XIII-a ediție a Festivalului de Film Românesc, sub titlul Împreună şi separat.

Festivalul de Film Românesc de la Londra (FFR) este unul dintre cele mai importante evenimente dedicate culturii române în Marea Britanie. Proiecțiile au loc în spațiul uneia dintre cele mai cunoscute săli din centrul Londrei: cinematograful Curzon Soho.

Festivalul prezintă producţii de excepție ale efervescentei industrii de film românești:

  • Bacalaureat (regia Cristian Mungiu),
  • Ilegitim (regia Adrian Sitaru),
  • Câini (regia Bogdan Mirică),
  • Acasă la tata (regia Andrei Cohn),
  • Marfa și banii (regia Cristi Puiu),
  • Sieranevada (regia Cristi Puiu).
- Advertisement -

Sesiunile de întrebări şi răspunsuri cu invitații speciali din România sunt găzduite de jurnaliștii britanici Ian Haydn Smith și Mike Phillips. Vor fi prezenți la proiecțiile londoneze excepționalii actori Adrian Titieni (Bacalaureat, Ilegitim), Alexandru Papadopol (Acasă la tata, Marfa și banii), Ana Ciontea (Sieranevada) și Vlad Ivanov (Câini).

„Festivalul de Film Românesc de la Londra este un brand care a împlinit treisprezece ani. Considerat un prilej de celebrare a culturii române, FFR este o iniţiativă non-profit, sprijintă din punct de vedere financiar de granturi şi sponsorizări. Istoria şi succesul său fac din Festivalul de Film Românesc unul dintre evenimentele culturale româneşti majore ale anului în Marea Britanie. Este un eveniment de tradiție, care se bucură de o audiență foarte dedicată”, afirma Ramona Mitrică, director al festivalului.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: