6.1 C
London
Sunday, January 23, 2022
6.1 C
London
Sunday, January 23, 2022

Imigratia neta in Marea Britanie a ajuns la un nivel record

Imigratia neta in Marea Britanie a ajuns la un nivel record, potrivit datelor publicate joi si care pun sub semnul intrebarii promisiunea premierului David Camron de a reduce fenomenul.

Cameron este presat sa isi indeplineasca promisiunea facuta in 2010 de a reduce migratia neta anuala in Marea Britanie pana la un nivel sub 100.000, scrie Reuters.

Insa datele Biroului National de Statistica (ONS) au aratat ca 330.000 de persoane s-au mutat in Marea Britanie in anul care s-a incheiat in martie 2015, comparativ cu 236.000 in aceeasi perioada din urma cu un an.

- Advertisement -

ONS a aratat ca numarul depaseste recordul anterior, de 320.000 de imigranti, inregistrati in anul incheiat in iunie 2005.

Cifrele trimestriale au devenit o sursa de jena pentru Cameron, care insista ca lucreaza in continuare pentru indeplinirea tintei de 100.000, arata sursa citata.

Partidul sau de centru-dreapta, Conservator, a incercat sa limiteze imigratia prin intarirea regulilor de acordare de vize si vrea ca imigrantilor sa le fie mai greu sa acceseze sistemul de ajutoare sociale.

Multi angajati sustin insa ca incercarile de a incetini imigratia le vor ingreuna sarcina de a gasi muncitorii de care au nevoie.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: