8.2 C
London
Friday, December 17, 2021
8.2 C
London
Friday, December 17, 2021

Imigranţii din Calais iau cu asalt Marea Britanie

Autorităţile franceze au trimis 120 de agenţi de poliţie suplimentari la intrarea în tunelul care trece pe sub Canalul Mânecii, după ce aproximativ 3.500 de imigranţi au încercat în ultimele zile să se agaţe de trenuri pentru a ajunge în Marea Britanie, potrivit BBC.

Un imigrant a murit electrocutat, marţi seară, după ce a urcat pe un tren care traversa.

Aproximativ 2.000 de imigranţi extracomunitari au pătruns neautorizat, în cursul nopţii de luni spre marţi, la intrarea dinspre Franţa în tunelul de sub Canalul Mânecii, în încercarea a se agăţa de trenuri care mergeau spre Marea Britanie, 15 persoane fiind rănite. Alţi 1.500 de imigranţi au încercat să se agaţe de trenuri în mers în ultimele 24 de ore.

Trenurile circulă cu viteza de 30-40 de kilometri pe oră la plecarea din Franţa, în zona intrării în Eurotunel, iar mulţi imigranţi încearcă să urce în trenuri din mers, riscându-şi vieţile pentru a ajunge în Marea Britanie. În ultimele luni, la intrarea din Franţa în Eurotunel au avut loc numeroase incidente de acest fel, în contextul numărului mare de imigranţi extracomunitari care sunt opriţi să ajungă în Marea Britanie. Din iunie, nouă persoane au decedat încercând să treacă prin Eurotunel.

- Advertisement -

Pentru mulţi, Marea Britanie reprezintă o decizie luată din lipsă de alternative“, potrivit asociaţiei creştine de ajutor „Secours Catholique“, după chestionarea unor refugiaţi cu privire la motivele călătoriei lor. Potrivit acestui sondaj, motivele din spatele dorinţei de a ajunge, cu orice preţ, în Marea Britanie ar fi bariera lingvistică, fiind mai uşor de învăţat engleză, limbă pe care poate deja o ştiu, dar şi condiţiile mai bune pentru refugiaţi acordate în Anglia.

Mai mult, în spatele dorinţei de a ajunge în Marea Britanie se află şi faptul că, în ţările din sudul Europei, unde mulţi dintre refugiaţi pun pentru prima dată piciorul pe continent, au rate ridicate ale şomajului. Franţa continuă să raporteze cifre record de şomeri. Însă economia Marii Britanii are o creştere solidă, iar şomajul este de doar 5,6%, de două ori mai mic decât în Franţa. Mulţi refugiaţi speră, de aceea, că le va fi mai uşor să găsească un loc de muncă în Marea Britanie.

Imigranţii din Calais sunt adesea descurajaţi de condiţiile din alte state ale Uniunii Europene, fie din lipsa locurilor de cazare, fie din cauza discriminării sau a faptului că foarte puţine cereri de azil sunt acceptate.

Condiţiile de admisie în Marea Britanie sunt mai avantajoase decât în alte state europene

În 2014, în Marea Britanie 41% dintre cererile de azil au fost aprobate, un procent mult mai ridicat decât în Germania sau Franţa. Cu toate acestea, mult mai puţini solicitanţi de azil reuşesc să ajungă în Marea Britanie. Organizaţii de ajutor precum Crucea Roşie britanică subliniază că, în această ţară, legislaţia în materie de azil nu este mai puţin strictă decât în alte state.

Gard de doi kilometri pentru a opri fluxul de imigranţi După o întâlnire de urgenţă a Guvernului britanic, secretarul de stat Theresa May a declarat că Marea Britanie face presiuni pentru instalarea rapidă a unui gard de securitate lung de doi kilometri, amplasat la Coquelles, lângă intrarea în tunel din Franţa. Theresa May a adăugat că unii imigranţi

încearcă să intre în Eurotunel şi să se suie în trenuri înainte ca acest gard să fie ridicat

Ministerul de Interne al Franţei a comunicat că 120 de ofiţeri de poliţie au fost trimişi la Calais pentru a întări securitatea din zonă.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourceadevarul

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: