5.5 C
London
Saturday, January 22, 2022
5.5 C
London
Saturday, January 22, 2022

Imigranti romani si-au construit o tabara sub un pod rutier din Marea Britanie

Mai multi imigranti romani care si-au construit o tabara sub un pod rutier din Marea Britanie, risca sa fie evacuati de autoritati, intrucat zona este foarte periculoasa.

Locuitorii pot ajunge in tabara doar cu ajutorul unei scari de lemn, printre cele doua benzi de circulatie ale podului rutier, care face parte din soseaua North Circular ce ocoleste Londra. Accesul in tabara este blocat de un rau, relateaza publicatia London Evening Standard in editia electronica.

In aceasta tabara locuiesc pana la 20 de imigranti care s-ar fi stabilit acolo la inceputul acestui an, dupa ce au fost evacuati din alta zona.

- Advertisement -

Un locuitor a declarat ca oamenii de acolo pot dormi doar 3-4 ore, din cauza zgomotului facut de autovehicule. “Daca vrem sa mergem sa locuim in paduri ne vor alunga si de acolo“, a declarat el pentru BBC. “Acesta este singurul loc in care putem locui“, a adaugat el.

[pull_quote_center]Problema este ca daca vrem sa inchiriem o locuinta, trebuie sa platim circa 50 de lire sterline (aproximativ 70 de euro) pe saptamana, dar nu intotdeauna gasim de lucru si nu putem plati chiria[/pull_quote_center] a declarat un alt imigrant.

Organizatia caritabila pentru persoane fara adapost Thames Reach coopereaza cu Consiliul din Enfield si cu Ministerul britanic de Interne pentru a-i muta pe imigranti. “Sunt cel putin 12 persoane acolo, dar ar putea fi pana la 20. Sunt romani care dorm in conditii grele si probabil muncesc la negru“, a declarat un purtator de cuvant al organizatiei.

[pull_quote_center]Zona este foarte periculoasa si cooperam cu autoritatile locale si cu Ministerul de Interne, astfel ca probabil vom evacua locul[/pull_quote_center] a adaugat el.

Angajatii Thames Reach pot oferi sprijin, dar exista limite (…). In mod normal, ii putem ajuta sa se intoarca acasa, dar realitatea este ca acesti oameni nu vor sa revina acasa“, a precizat purtatorul de cuvant.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

- Advertisement -
Sourceziare

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: