15.4 C
London
Saturday, July 2, 2022
15.4 C
London
Saturday, July 2, 2022

Ieșirea Marii Britanii din UE este prioritatea Executivului de la Londra

Prioritatea Guvernului Boris Johnson este retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană pe 31 octombrie, a afirmat luni, în Parlamentul de la Londra, regina Elisabeta a II-a, relatează site-ul cotidianului The Guardian.

Suveranul britanic a transmis, prin intermediul discursului prezentat luni în fața Legislativului de la Londra, intenția Guvernului britanic de a ieși din Blocul comunitar pe 31 octombrie.

De asemenea, Executivul Marii Britanii își dorește un nou parteneriat, bazat pe comerț liber, cu Uniunea Europeană.

- Advertisement -

Totodată, se va adopta un nou act care să reglementeze regimul imigrațiilor, astfel încât trecerea liberă a frontierei către Marea Britanie nu va mai fi posibilă.

În cadrul aceluiași discurs, regina a reiterat rolul important pe care Marea Britanie va continua să îl joace în afacerile internaționale.

Boris Johnson a adoptat o abordare dură faţă de Uniunea Europeană, respingând Acordul Brexit elaborat de fostul Cabinet Theresa May cu Bruxellesul şi afirmând că Marea Britanie se va retrage din Blocul comunitar pe 31 octombrie 2019 cu sau fără un nou tratat.

Săptămâna trecută, premierul britanic a adoptat o schimbare de abordare, luând în considerare varianta unei granițe pe insula Irlanda, fapt ce a determinat optimism privind obținerea unui acord pe tema Brexit în cadrul discuțiilor dintre cele două părți implicate, Uniunea Europeană, respectiv Marea Britanie.

Monarhul britanic a comunicat, totodată, angajamentele asumate de Executivul de la Londra în ceea ce privește economia statului britanic, prin adoptarea unei noi strategii fiscale, și serviciile de sănătate și sociale. Similar, dimensiunea criminalității este adresată prin introducerea de legi noi privind regimul sancțiunilor și prin adoptarea de măsuri în ceea ce privește gestionarea infractorilor provenind din alte state.

Guvernul este implicat în abordarea problemelor privind mediul înconjurător, prin măsuri de asigurare a calității apei și aerului și de protecție a animalelor.

Regina Elisabeta a II-a a mai transmis, prin intermediul discursului de luni, importanța asigurării unității naționale și a menținerii integrității regimului democratic și al teritoriului național, prin distribuirea de 2% din PIB pentru apărarea statului.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: