10.4 C
London
Saturday, November 20, 2021
10.4 C
London
Saturday, November 20, 2021

Ieşeanca stabilită în Londra arată întregii lumi frumuseţile României

E tânără, frumoasă şi talentată şi a reuşit prin pasiunea pentru fotografie să le arate străinilor cât de frumoasă este România. „Adevărul“ vă prezintă povestea Alecsandrei Drăgoi, o ieşeancă hotărâtă să promoveze frumuseţile ţării noastre în străinătate.

Legătura între mine şi fotografie este foarte stânsă, fiindu-mi întotdeauna alături pe drumul maturizării. A fost alături de mine la bine şi la greu, ajutându-mă în anumite momente să arăt ceea ce simţeam şi ceea ce nu reuşeam sa exprim prin intermediul cuvintelor“, povesteşte Alecsandra.

- Advertisement -

Fata susţine că pasiunea ei pentru fotografie a început în jurul vârstei de 14 ani, după care a reuşit cu ajutorul celor dragi să îşi ducă pasiune la următorul nivel şi să realizeze imagini care au făcut înconjurul lumii.

Anglia – sursă de inspiraţie

Alecsandra studiază în Anglia şi spune că pentru ea este o sursă de inspiraţie frumoasa ţară. Iubeşte fotografia extrem de mult şi spune că a dezvoltat o pasiune incredibilă pentru călătorie şi cultură.

În Anglia, povesteşte fotografa, i-a oferit şansa să întâlnească lucruri şi oameni noi care au ajutat-o şi au inspirat-o în proiectele la care lucrează necontenit. Tot aici a reuşit să îşi facă pasiunea cunoscută printre fotografi de renume din întreaga lume.

România – marea iubire

Îi plac poveştile, oamenii şi crede în puterea pe care o are o fotografie reuşită. Spune că iubeşte România şi că o să facă orice pentru a promova frumuseţile din ţara noastră. U

Un alt motiv pentru care adoră să facă poze în România este că în felul acesta reuşeşte să-şi mai domolească dorul de casă.

 

[pull_quote_center]Revăzând cu fiecare ocazie imaginile realizate in România mă ajută să îmi liniştesc dorul de ţară, pentru ca este cu siguranţă un dor intens, după o plecare de 4 ani. Este imposibil să nu îţi fie dor după tradiţii, dupa oameni şi după bătrânii de odinioară cu poveştile lor nespuse. Am încredere că ceva se va schimba, anul 2015 e un nou început din mai multe privinţe pentru România[/pull_quote_center] ,a povestit fata, pentru „Adevărul“.

Alecsandra a reuşit să aducă numele României pe buzele tuturor după ce a realizat o fotografie spectaculoasă care i-a impresionat pe cei de la revista National Geographic Traveller. În fotografia tinerei apare un băiat îmbrăcat în blană de urs prezent la un festival din judeţul Bacău. Imaginea este una puternică şi a reuşit să-i cucerească pe britanici.

Tânăra a caştigat locul întâi la categoria „Oameni“ a concursului organizat de National Geographic Traveller, ajungând în finala competiţiei. Tânără care era deja în finală a anunţat pe pagina sa de Facebook că a câştigat locul întâi.

În urmă cu trei ani, tânăra fotografă a câştigat Sony Awards, un alt concurs celebru, cu o fotografie făcută la un festival de iarnă din judeţul Botoşani.

[pull_quote_center]Am câştigat Sony Awards cu o imagine similară şi acea imagine a avut un impact foarte mare pentru mine din punct de vedere fotografic, din punct de vedere a carierei şi a fotografiei, pentru că m-a ambiţionat să continui acest proiect al tradiţiilor. Am spus să nu rămân doar cu o imagine emblematică şi atât[/pull_quote_center] , a mai povestit Alecsandra Drăgoi. Fata locuieşte în Londra, unde studiază fotojurnalismul, dar vine cât poate de des în România pentru a realiza fotografii spectaculoase.

- Advertisement -
Sourceadevarul

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: