-0.3 C
London
Monday, November 29, 2021
-0.3 C
London
Monday, November 29, 2021

Huawei Technologies „pompează” o sumă uriașă în Marea Britanie

Chinezii de la Huawei Technologies au primit autorizația din Regatul Unit al Marii Britanii pentru a ridica un centru de dezvoltare.

Gigantul chinez Huawei Technologies, o companie multinațională producătoare de echipamente de telecomunicații, a primit undă verde din partea britanicilor pentru un centru de cercetare şi dezvoltare (R&D), unde vor fi produse cipuri, o investiţie de un miliard de lire sterline.

- Advertisement -

În momentul de față, Huawei este cel mai mare producător mondial de echipamente pentru reţele de telecomunicaţii şi al doilea producător de smartphone-uri, în funcţie de volum.

În urmă cu doi ani, chinezii de la Huawei au cumpărat un teren de 2,02 kilometri pătrați în aria Cambridge, iar autoritățile locale au aprobat, joi, prima etapă a proiectului Huawei Campus. În acest loc vor avea locuri de muncă circa 400 de persoane, unde vor produce dispozitive optice utilizate la sistemele de comunicaţii prin fibră optică.

Marea Britanie este o piaţă deschisă şi vibrantă, unde se află unele din cele mai bune talente din lume”, a afirmat vicepreşedintele Huawei, Victor Zhang.

În Regatul Unit al Marii Britanii, Huawei Technologies are aproximativ 1.600 de angajați şi furnizează echipamente pentru reţelele de telecomunicaţii.

Deși americanii le-au pus piedică celor de la Huawei, britanicii i-a permis companiei din China să construiască până la 35% din infrastructura necesară pentru desfăşurarea noii reţele în ţară.

Comisia Europeană a lăsat la latitudinea statelor membre să decidă care este rolul pe care îl va juca Huawei în reţelele 5G, rezistând presiunilor venite din partea Washingtonului care ar fi dorit o interzicere totală a echipamentelor furnizate de firma chineză.

Potrivit recomandărilor Executivului comunitar statele membre pot să restricţioneze sau să excludă furnizorii de echipamente 5G cu grad mare de risc din părţile centrale ale infrastructurilor lor de telecomunicaţii.

Mai mult, de ani de zile politicieni din SUA susțin că gigantul chinez Huawei reprezintă un risc de securitate pentru Vest din cauza legăturilor pe care compania le-ar avea cu guvernul comunist de la Beijing. Încă din 2012, un comitet din cadrul Congresului american cerea interzicerea în SUA a companiilor Huawei și ZTE.

Anul trecut, Departamentul Comerțului din SUA a introdus cele două companii pe o „listă neagră”, numită Entity List.

Măsura împiedică Huawei și ZTE să facă afaceri cu companii americane fără permisiunea guvernului SUA. Toate aceste măsuri au afectat inclusiv divizia de telecomunicații a Huawei, care a pierdut multe contracte pentru realizarea de rețele 5G.

Americanii au mers și mai departe și au anunțat că vor înlocui echipamentele produse în China din rețeaua de electricitate. Mai mult, unele companii chineze ar putea fi delistate de pe bursele din Statele Unite, potrivit go4it.ro.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: