15.4 C
London
Saturday, July 2, 2022
15.4 C
London
Saturday, July 2, 2022

Hotelul de gheaţă din Romania a devenit atracţie turistică pentru turiştii din Marea Britanie

Turiştii germani şi britanici reprezintă 70% din clienţii care şi-au rezervat locuri încă de la începutul anului, pentru petrecerea de Revelion în singurul hotel de gheaţă din România, cel de la Bâlea Lac, în timp ce turiştii români preferă doar să viziteze această inedită clădire, construită la peste 2 000 de metri altitudine în masivul Făgăraş.

Primele rezervări s-au facut încă de la începutul anului, după Revelion. Aproximativ 70 – 80 % din locuri au fost rezervate de agenţii din UK, Germania, şi România. Hotelul are 14 camere duble cu pat matrimonial – capacitate totală de 28 locuri. Turiştii se împart in două categorii: cei care dorm in hotel şi cei care vin doar să il viziteze. Dintre cei care vizitează, majoritatea sunt români, 80% iar restul sunt turişti străini. Cei care dorm în hotel provin 40 % din UK, 30 % din Germania, 30 % din România şi 10 % au alte naţionalităţi

De Revelion, în faţa hotelului de gheaţă nu se vor aprinde artificii, pentru că în această zonă turistică există risc de avalanşă. În loc de artificii se vor lansa lampioane.

În perioada de Crăciun, peste 2 000 de turişti au vizitat hotelul de gheaţă de la Bâlea Lac. Pentru a ajunge aici, fiecare turist trebuie să plătească 60 de lei pentru o cursă dus-întors cu telecabina, singurul mijloc de transport pentru a ajunge de la Bâlea Cascadă, la Bâlea Lac.

- Advertisement -

În zona turistică Bâlea Lac se înregistrează cel mai mare strat de zăpadă din judeţul Sibiu. Zăpada măsura 78 de centimetri, miercuri dimineaţa la Bâlea Lac, unde se înregistrau minus 15 grade Celsius.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourcejurnalul

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: