1 C
London
Tuesday, January 18, 2022
1 C
London
Tuesday, January 18, 2022

Horia Tecău si Florin Mergea joaca finala în Turneul Campionilor de la Londra

Perechea alcătuită din tenismanul român Horia Tecău şi olandezul Jean-Julien Rojer s-a calificat, în finala Turneului Campionilor la dublu.

Tecău şi Rojer, favoriţii numărul doi ai competiţiei, vor juca în ultimul act contra cuplului româno-indian Florin Mergea/Rohan Bopanna (cap de serie numărul opt), care a trecut, tot sâmbătă, de perechea Ivan Dodig (Croaţia)/Marcelo Melo (Brazilia), cu 6-4, 6-2. Finala se va juca duminică, de la ora 15:30 (ora locala).

Perechea româno-olandeză s-a impus în 66 de minute şi şi-a asigurat cu acest prilej titlul de cea mai bună pereche a anului, terminând anul pe primul loc în clasamentul Emirates ATP Doubles Team Rankings.

- Advertisement -

Campionii de la Wimbledon au obţinut prima lor victorie anul acesta împotriva fraţilor Bryan, principalii favoriţi ai Barclays ATP World Tour Finals, după cinci eşecuri la rând. Americanii au câştigat toate meciurile anul trecut, primul în optimi la Mastersul de la Madrid, cu 6-3, 6-3, apoi în sferturi la Mastersul de la Cincinnati, cu 7-6 (5), 6-7 (6), 10-2, după aceea cu 6-3, 6-3 în semifinalele Mastersului de la Paris-Bercy, 6-7 (4), 6-3, 10-6 la ediţia trecută a Turneului Campionilor (în grupă).

Aștept un meci frumos, pentru că de fiecare dată când am jucat contra lor am avut meciuri frumoase. Și acum este ultimul meci al anului și noi și ei ne dorim această victorie și vom da totul pe teren să terminăm anul cu o victorie.

, a spus și Horia Tecău

Tecău şi Rojer şi-au asigurat un cec de 261.000 de dolari şi 1.000 de puncte ATP, ei câştigând toate cele patru meciuri de la Londra în două seturi.

Tecău este la a patra participare la Turneul Campionilor, dar e pentru prima oară când trece de faza grupelor. Fraţii Bryan au câştigat titlul de patru ori, în 2003, 2004, 2009 şi 2013.

Indiferent care român va câştiga titlul va întregi performanţa tenisului masculin românesc din anul acesta, după trofeul cucerit de Tecău la Wimbledon.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourcejurnalul

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: