6.1 C
London
Sunday, January 23, 2022
6.1 C
London
Sunday, January 23, 2022

Haos ieri, în Londra, din cauza grevei de 24 de ore a angajaţilor de la metrou (video)

A fost haos ieri, în Londra, din cauza unei greve de 24 de ore a angajaţilor de la metrou, a doua în mai puţin de o lună.

20 de mii de oameni au oprit lucrul, nemulţumiţi că vor fi nevoiţi să facă şi ture de noapte. Însă, victime sigure ale acestui conflict de muncă au fost peste trei milioane de oameni care depind zilnic de reţeaua de metrou.

Metroul este principalul mijloc de transport în Londra, unde sunt peste 3 milioane de navetiști. Autoritățile locale au suplimentat transportul public cu 200 de autobuze pentru a prelua fluxul de călători. A fost, însă, o picătură de apă într-un ocean.

- Advertisement -

Greva de 24 de ore de la metroul din Londra a fost declanșată după ce au eșuat negocierile dintre conducerea companiei și cele trei sindicate ale angajaților. Există disensiuni cu privire la turele de noapte, ce vor fi introduse din toamnă la sfârșit de săptămână. În plus, sindicatele solicită majorarea salariilor și îmbunătățirea condițiilor de lucru.

Cea mai mare problemă a propunerii pe care am primit-o este că nu respectă echilibrul dintre viața privată și cea profesională. Comitetul executiv va decide  pașii care trebuie urmați. Dacă se doresc progrese reale, compania trebuie să fie atentă la cerințele noastre și să negocieze cu noi.

Premierul David Cameron a catalogat greva sindicaliștilor de la metrou inacceptabilă. Însă oamenii de rând au fost cei nevoiți să suporte traficul paralizat.

Londra a fost sufocată, de o mare de oameni. Cozile din fața stațiilor de autobuz, pistele pentru bicicliști supraîncărcate și trotuarele aglomerate au fost imaginea zilei. Este pentru a doua oară în două luni când are loc o grevă la metrou, iar conflictul de muncă este departe de a fi soluționat.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: