2.7 C
London
Tuesday, January 25, 2022
2.7 C
London
Tuesday, January 25, 2022

Hacker de renume internațional, reținut în Marea Britanie

[quote_box_center]Departamentul Justiției din Statele Unite a anunțat că FBI a destructurat cea mai periculoasă rețea de pirați online, punând astfel capăt uneia dintre cele mai mari escrocherii informatice din istorie, care a provocat pierderi de peste 100 de milioane de dolari[/quote_box_center]

Gruparea care se află în spatele acțiunii criminale a infectat, în ultimii trei ani, mai bine de 500 de mii de calculatoare din întreaga lume. Un sfert dintre ele se află în Statele Unite. Capturarea liderului acestei rețele a fost prezentată ca o victorie absolută în lupta cu criminalitatea informatică.

- Advertisement -

[pull_quote_center]Evgheni Bogacev, cetățean rus, a fost găsit vinovat de un tribunal din Pittsburg pentru administrarea virusului Gameover Zeus. Acest om este infractorul secolului 21 care cu un simplu click a comis milioane de atacuri cibernetice. Acțiunile sale l-au transformat rapid într-unul dintre cei mai căutați criminali cibernetici din lume[/pull_quote_center]

Conform Russia Today, GameOver Zeus este un program care se ascunde, în general, în e-mail-uri. Odată ajuns în calculator, el începe să caute fișiere care conțin informații de natură financiară.

Dacă nu sunt găsite astfel de „comori”, GameOver Zeus instalează Cryptolocker, un alt virus care pur și simplu criptează informațiile din calculator și-l obligă pe utilizator să plătească până la 700 de dolari pentru a-și recăpăta datele.

Specialiștii spun că virușii creați de rețeaua de hackeri acuzată că a comis atacurile sunt încă activi. De aceea, autoritățile din Marea Britanie au lansat un avertisment serios la adresa posesorilor de echipamente IT: aceștia trebuie să-și protejeze computerele împotriva unei eventuale răzbunări a pitaților online.

„[pull_quote_center]Nimeni nu vrea ca datele personale sau informații legate de afacerile sale să fie furate și folosite cu scopul de a crea profit pentru niște infractori. Avem acest timp și este important ca oamenii din Marea Britanie să se protejeze cât mai bine[/pull_quote_center]”, a declarat pentru Russia Today vicepreședintele Agenției britanice de Luptă împotriva Criminalității Cibernetice.

Se pare că în Marea Britanie sunt infectate 15.000 de calculatoare.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: