12.5 C
London
Saturday, November 6, 2021
12.5 C
London
Saturday, November 6, 2021

Guvernul de la Londra trebuie să garanteze drepturile si celor care nu au acte ce pot demonstra rezidenţa

Guvernul de la Londra trebuie să garanteze drepturile cetăţenilor europeni aflaţi pe teritoriul Marii Britanii post-Brexit, inclusiv ale celor care nu au statut oficial de rezidenţi, pe bază de reciprocitate, afirmă Michel Barnier, negociatorul Comisiei Europene.

“Persoanele care locuiesc legal în Marea Britanie în momentul de faţă trebuie să menţină dreptul de rezidenţă după Brexit, inclusiv cei care nu au acte ce pot demonstra rezidenţa acum”, a declarat Michel Barnier în cursul unei conferinţe desfăşurate în oraşul italian Florenţa, potrivit agenţiei de ştiri ANSA şi cotidianului The Independent.

“Acelaşi lucru este valabil pentru cetăţenii britanici aflaţi în cele 27 de state membre UE. Nimeni nu trebuie să se confrunte cu birocraţie”, a spus Barnier.

- Advertisement -

“Nu vom discuta despre viitoarea noastră relaţie cu Marea Britanie până când cele 27 de state membre nu vor primi garanţii că toţi cetăţenii vor fi trataţi în mod corespunzător şi uman. Protejarea acestor drepturi este datoria noastră morală, este o necesitate politică. În caz contrar, nu poate exista încrederea necesară pentru construirea unei noi relaţii cu Marea Britanie”, a subliniat Michel Barnier.

Guvernul Theresa May a refuzat deocamdată să ofere garanţii privind statutul imigranţilor comunitari aflaţi în prezent pe teritoriul Marii Britanii.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: