2.5 C
London
Friday, November 26, 2021
2.5 C
London
Friday, November 26, 2021

Guvernul de la Londra crede că are 10.000 de cazuri de coronavirus

Numărul de persoane infectate cu noul tip de coronavirus în Regatul Unit se situează “probabil” între 5.000 şi 10.000 de persoane, a estimat joi guvernul britanic, anunţând noi măsuri pentru stăvilirea pandemiei, scrie Metro.

Dacă numărul de cazuri înregistrate este de 590, “avem probabil între 5.000 şi 10.000 de persoane infectate în prezent“, a declarat consilierul ştiinţific al guvernului, Patrick Vallance, în timp ce Regatul Unit al Marii Britanii încearcă să întârzie vârful crizei, informează agerpres.ro.

Suntem pe o traiectorie care ne arată că suntem cu patru săptămâni în urma Italiei şi altor ţări europene“, a adăugat el.

- Advertisement -

Premierul britanic Boris Johnson a anunţat joi trecerea la o nouă fază a planului său de acţiune, menit să întârzie vârful crizei, în scopul de a uşura povara de pe umerii serviciilor de sănătate.

Aceasta este cea mai gravă criză de sănătate publică din această generaţie“, a declarat el în timpul unei conferinţe de presă la Downing Street.

Regatul Unit nu preconizează în acest stadiu să interzică reuniunile în masă sau să închidă şcolile, a adăugat el.

În mod concret, guvernul britanic le recomandă tuturor celor care prezintă simptome, chiar şi uşoare, să se autoizoleze pentru şapte zile.

Comisia Electorală i-a scris guvernului pentru a-i recomanda amânarea până la toamnă a alegerilor locale prevăzute să aibă loc în mai, printre care se numără cele pentru primăria Londrei, a anunţat aceasta pe Twitter.

Mai mulţi experţi de sănătate publică au criticat răspunsul Regatului Unit în faţa crizei, considerându-l insuficient.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: