10.6 C
London
Sunday, November 7, 2021
10.6 C
London
Sunday, November 7, 2021

Guvernul de la Londra a luat nu a participat la sistemul Uniunii Europene privind achiziţii de echipamente medicale

Guvernul Boris Johnson a luat “decizia politică” de a nu participa la sistemul Uniunii Europene privind achiziţii de aparate de ventilaţie respiratorie şi alte echipamente necesare în cazul pandemiei de coronavirus, a afirmat un oficial din cadrul Ministerului britanic de Externe citat de Reuters, potrivit Mediafax.

Marea Britanie are dreptul de a participa la programe de achiziţii ale Uniunii Europene pe durata tranziţiei post-Brexit.

- Advertisement -

Întrebat în cursul unei interpelări în Parlamentul de la Londra de ce Marea Britanie nu participă la sistemele UE privind achiziţii de echipamente, Simon McDonald, secretar de stat în cadrul Ministerului britanic de Externe, a declarat: “Tot ce vă pot spune este că într-adevăr nu participăm. A fost o decizie politică“.

Însă ministrul britanic al Sănătăţii, Matt Hancock, a negat că ar fi fost o decizie politică. “Am vorbit cu ministrul de Externe şi, din ceea ce ştiu eu, nu a fost o decizie politică de a nu participa la acest sistem. Am primit o invitaţie la Ministerul Sănătăţii şi ne-am alăturat. Deci, suntem în sistem. Cu toate acestea, din ce ştiu, acel sistem nu a livrat nici măcar un singur echipament de protecţie medicală“, susţine Matt Hancock.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: