1 C
London
Tuesday, January 18, 2022
1 C
London
Tuesday, January 18, 2022

Guvernul britanic va face un amendament la legea referendumului

Premierul britanic a fost de acord sa schimbe intrebarea la care vor trebui sa raspunda alegatorii din Regat in referendumul privind calitatea de membru al UE, dupa ce un organism electoral a atras atentia ca actuala formulare este partinitoare.

David Cameron a promis ca pana la sfarsitul lui 2017 publicul va putea sa voteze asupra ramanerii in blocul european. Guvernul a propus ca intrebarea referendumului sa fie: “Ar trebui ca Regatul Unit sa ramana membru al Uniunii Europene?“, scrie Financial Times.

Comisia Electorala a solicitat insa marti Guvernului britanic sa schimbe intrebarea, intrucat includerea unei singure optiuni, de a ramane in UE, ar “incuraja votantii sa creada ca un raspuns e mai favorabil decat altul“, ceea ce ar submina legitimitatea rezultatului.

- Advertisement -

Guvernului i-a fost recomandata o intrebare alternativa: “Ar trebui ca Regatul Unit sa ramana membru al Uniunii Europene sau sa paraseasca Uniunea Europeana?“.

In cateva minute de la anuntul comisiei, Downing Street a anuntat ca Guvernul va face un amendament la legea referendumului pentru a schimba formularea intrebarii respective care va figura pe buletinul de vot.

Recomandarea comisiei a fost pe placul euroscepticilor, care considerau ca actuala formulare este partinitoare si nu le serveste cauzei.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourceziare

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: