2.6 C
London
Friday, January 28, 2022
2.6 C
London
Friday, January 28, 2022

Guvernul britanic dat în judecată de studenţii români şi bulgari

[quote_box_center]Guvernul Marii Britanii este pus în faţa perspectivei unei proceduri în justiţie în legătură cu decizia de a suspenda sprijinul financiar pentru mii de studenţi români şi bulgari, care susţin că miniştrii au recurs la acest gest din disperarea de a părea că adoptă o poziţie dură cu privire la imigraţie, relatează cotidianul The Guardian.[/quote_box_center]

Un grup de circa 20 de studenţi, dintre miile ale căror credite şi granturi au fost suspendate de guvernul britanic, plănuieşte să ceară o revizuire judiciară a acestei măsuri, pe care o consideră discriminatorie.

- Advertisement -

[pull_quote_left]Se pare că aceşti studenţi sunt discriminaţi din motive politice. Adunăm dovezi şi apreciem că ne vom îndrepta către o procedură de revizuire judiciară, probabil săptămâna viitoare[/pull_quote_left], a declarat Stuart Stevens, care conduce casa de avocatură Holborn Chambers din centrul Londrei.

Guvernul britanic a suspendat granturile şi creditele, după ce unii miniştri au indicat că a crescut numărul studenţilor din cele două ţări care cer sprijin de întreţinere.

Autorităţile au încetat complet sprijinul financiar în noiembrie 2013 şi au cerut dovezi suplimentare că studenţii beneficiari trăiesc de trei ani în Marea Britanie.

Această decizie a coincis cu retorica tot mai ostilă cu privire la fluxul care se prevedea de „cerşetori şi pretendenţi iliciţi de beneficii” din cele două ţări, odată ridicate restricţiile de acces pe piaţa muncii, la 1 ianuarie 2014,

- Advertisement -
Sourceevz

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: