14.6 C
London
Wednesday, September 1, 2021
14.6 C
London
Wednesday, September 1, 2021

Guvernul britanic : „coronavirus o ameninţare gravă şi iminentă“

Guvernul britanic a catalogat luni noul coronavirus chinez drept o ”ameninţare gravă şi iminentă la adresa sănătăţii publice” şi a anunţat măsuri în vederea protejării publicului, relatează AFP.

Incidenţa transmiterii noului coronavirus constituie o ameninţare gravă şi iminentă la adresa sănătăţii publice”, anunţă într-un comunicat Ministerul britanic al Sănătăţii, precizând că a luat măsuri în vederea ”întârzierii sau împiedicării unor noi transmiteri ale viruslui”.  

- Advertisement -

În cadrul acestor noi măsuri, persoanele atinse de coronavirus pot de-acum să fie plasate în carantină – cu forţa -, nu vor putea pleca şi pot fi izolate împotriva voinţei lor în cazul în care constituie o ameninţare la adresa sănătăţii publice.  

Ne consolidăm reglementările, pentru a putea menţine persoane la izolare pentru propria lor securitate şi dacă profesioniştii din Sănătatea Publică apreciază că aceştia riscă să răspândească virusul la alte persoane”, a anunţat un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii.  

Această măsură va facilita munca profesioniştilor din Sănătate, cu scopul de a contribui la securitatea persoanelor în întreaga ţară”, a adăugat el.  

Guvermul a anunţat că transformă Spitalul Arrowe Park din Merseyside, în nordul Angliei, şi Centrul Kents Hill Park de la Milton Keynes, în centrul Angliei, în cele două locuri destinate ”izolării”, în contextul în care oraşul chinez Wuhan, ”leagănul” epidemiei, şi provincia chineză Hubei sunt considerate drept ”zonă infectată”.  

Noul coronavirus a ucis 908 oameni în China continentală – fără Hong Kong şi Macao -, unde numărul persoanelor infectate a trecut de 40.000, potrivit unui ultim bilanţ stabilit luni de către autorităţi, ceea ce confirmă o anumită stabilizare a răspândirii epidemiei.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: