Guvernul britanic a cheltuit 80.000 de lire pentru a repatria imigranti Est-Europeni

anunturiuk.com Guvernul-britanic-a-cheltuit-80.000-de-lire-pentru-a-repatria-imigranti-Est-Europeni

[quote_box_center]Guvernul britanic a cheltuit 80.000 de lire sterline din banii contribuabililor pentru a repatriaimigranti est-europeni, care s-au intors in Regat dupa doar cateva saptamani.[/quote_box_center]

Mai mult de 200 de persoane au fost trimise acasa, in Romania si Bulgaria, in primele trei luni ale acestui an – cu bilete platite de catre Ministerul britanic de Interne, conform datelor obtinute deDaily Mail si publicate duminica.

Imigrantii au fost retrimisi in Europa de Est ca urmare a unei masuri decise de premierul David Cameron referitoare la strainii care cersesc sau dorm pe strazi in Marea Britanie. Asta dupa ce repere turistice din Londra, cum ar fi Marble Arch sau Park Lane, au fost vandalizate de bande de cersetori romani care si-au facut in aceste locuri tabere improvizate, au aruncat gunoaie si au urinat pe strada.

In plus, au fost raportate cresteri ale nivelului de cersetorie agresiva, furt din buzunare si prostitutie.

Dupa toate acestea, s-a constatat ca cersetorii romani care au fost repatriati se intorc folosind alte nume.

Un ofiter de politie din zona Marble Arch, care a cerut sa ramana anonim, a declarat pentru sursa citata: “Am fost informati ca acestia isi schimba cartea de identitate si numele, dar numarul ramane acelasi. Asa ca vom verifica de acum incolo numarul, precum si numele“.

Luna trecuta a reiesit ca numarul de imigranti romani care dorm pe strazi in unele dintre cele mai exclusiviste cartiere din Londra s-a triplat.

Guvernul britanic este acuzat ca le-a dat bilete gratuite de avion acestor oameni pentru a reveni acasa si a cheltuit inutil astfel banii contribuabililor.

Alp Mehmet, vicepresedinte al Migration Watch UK, a declarat: [pull_quote_center]Acest lucru mi se pare o pierdere colosala de bani, deoarece nu exista niciun control asupra celor care vin inapoi. Exista un control foarte usor in ceea ce-i priveste pe cetatenii UE care vin in aceasta tara. Asa ca nu ma surprinde deloc ca exista dovezi ca romanii vin inapoi, atunci cand stiu ca vor obtine o plimbare gratuita acasa[/pull_quote_center]

Un parlamentar conservator din Comisia pentru probleme interne, Mark Reckless, considera ca oferind zboruri gratuite este departe de a fi cea mai buna optiune in conditiile date. “Ar fi mai bine pentru contribuabili daca nu le-am cheltui asa banii“, a adaugat Reckless.

O masura intrata in vigoare la inceputul anului permite autoritatilor britanice sa interzica accesul unor imigranti din UE, timp de 12 luni, daca se dovedeste ca acestia sunt vagabonzi sau nu au un loc de munca.