12.4 C
London
Tuesday, June 21, 2022
12.4 C
London
Tuesday, June 21, 2022

Guvernul britanic actualizează lista verde a țărilor pentru Anglia

Insulele Baleare Ibiza, Mallorca și Menorca urmează să se intre pe lista verde a Regatului Unit, alături de Malta, Bermuda, Grenada și Madeira.

Nicio țară din UE nu va fi adăugată nici de această dată printre destinațiile verzi ale Marii Britanii.

De asemenea, pe lista verde a fost pus și statul Israel. Hotărârea va intra în vigoare de pe 30 iunie, începând cu ora 04.00 dimineața.

- Advertisement -

Anunțul oficial a fost făcut de ministrul Transporturilor din Marea Britanie, Grant Shapps în urmă cu puțin timp.

Anunțul oficial vine în momentul în care Franța și Germania au lansat o acțiune comună pentru ca persoanele care vin din Marea Britanie să stea în carantină la sosirea în UE.

Planul de a renunța la restricții pentru cei care sunt complet vaccinați și vin din țări de pe lista galbenă este, de asemenea, luat în considerare de miniștri și ar putea intra în vigoare de luna viitoare.

Cancelarul german Angela Merkel a cerut tuturor statelor UE să urmeze exemplul Germaniei, și să ceară călătorilor din Marea Britanie să stea în carantină.

„Voi face lobby pentru o abordare mai coordonată, în special în ceea ce privește intrările din regiunile în care abundă variantele de virus”, a spus ea la summitul UE de la Bruxelles, de astăzi.

Președintele francez, Emmanuel Macron, i-a urmat Angelei Merkel: „Trebuie să fim cu toții vigilenți pentru că vine varianta Delta despre care se vorbește mult, care se răspândește mult mai rapid decât celelalte variante și afectează persoanele care nu sunt vaccinate sau care au făcut doar o doză.”

Pentru mine, una dintre problemele este aceea de a lua cu adevărat decizii coordonate în ceea ce privește deschiderea frontierelor către țări terțe și recunoașterea vaccinurilor, deoarece în această etapă trebuie să ne limităm la vaccinurile care au fost aprobate de către Autoritatea Medicală Europeană”, a spus Macron.

Cei care vin din țările de pe lista verde vor fi în continuare obligați să susțină un test înainte de plecare și un test în Ziua 2, iar orice rezultat pozitiv va fi secvențiat pentru a gestiona în continuare riscul de a importa variante, a declarat ministrul Transporturilor, potrivit The Guardian.

În ceea ce privește scutirea de la carantină a persoanelor vaccinate complet, Grant Shapps a declarat: „Mai multe detalii vor fi stabilite luna viitoare, inclusiv regulile care se vor aplica copiilor și celor care nu pot fi vaccinați, modul în care vom operaționaliza această abordare la frontieră și datele la care aceste modificări vor intra în vigoare.”

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: