7.8 C
London
Friday, December 10, 2021
7.8 C
London
Friday, December 10, 2021

Guvernul britanic a răspuns petiției care cere un nou referendum

Guvernul britanic a răspuns sâmbătă celor peste patru milioane de cetățeni care au semnat o petiție pentru a cere organizarea unui al doilea referendum după cel din 23 iunie, informându-i că nu va exista un al doilea plebiscit, relatează France Presse citată de Agerpres.

Fiecare semnatar al petiției a primit un e-mail din partea Ministerului de Externe în care se poate citi că „guvernul a răspuns la petiția pe care ați semnat-o”.

Peste 3 milioane de semnături in 3 zile

Această petiție invita „guvernul să aplice o regulă potrivit căreia dacă un vot în favoarea menținerii sau ieșirii din UE se bazează pe mai puțin de 60% dintre alegători cu o rată de participare inferioară procentului de 75%, atunci trebuie organizat un al doilea referendum”.

- Advertisement -

Așa cum premierul a spus clar în declarația sa în fața Camerei Comunelor în 27 iunie, referendumul a fost exercițiul democratic cel mai important din istoria britanică cu peste 33 de milioane de persoane care s-au pronunțat”, indică răspunsul guvernului.

The Prime Minister and Government have been clear that this was a once in a generation vote and, as the Prime Minister has said, the decision must be respected. We must now prepare for the process to exit the EU and the Government is committed to ensuring the best possible outcome for the British people in the negotiations.

Primul ministru și guvernul au spus clar că este vorba despre un vot unic pentru o generație și că decizia trebuie să fie respectată. Noi trebuie acum să pregătim procesul de ieșire din UE și guvernul este hotărât să garanteze cel mai bun rezultat posibil pentru poporul britanic în aceste negocieri”, conchide mesajul.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: