6.4 C
London
Wednesday, December 8, 2021
6.4 C
London
Wednesday, December 8, 2021

Guvernul britanic a lansat aplicaţia pentru depistarea cazurilor noi de Covid-19

În plină epidemiei de coronavirus, guvernul britanic a lansat aplicaţia pentru depistarea cazurilor noi de Covid în Anglia şi Ţara Galilor, la patru luni de la data planificată iniţial.

Odată cu creşterea ratei de infectare, trebuie să folosim toate instrumentele de care dispunem pentru a preveni transmiterea virusului,” a declarat ministrul sănătăţii Matt Hancock, care a invitat britanicii să descarce în masă această aplicaţie „simplă şi sigură” pentru „a se proteja pe ei înşişi şi pe cei dragi”.

- Advertisement -

După ce a încercat să-şi dezvolte propria aplicaţie la nivel naţional, încredinţând sarcina serviciului de sănătate publică (NHS), Regatul Unit a decis să apeleze la modelu promovat de Google şi Apple, cel naţional dovendindu-se ineficient.

Această nouă versiune, bazată pe tehnologia Bluetooth, va avertiza utilizatorii dacă au petrecut 15 minute sau mai mult la doi metri de un alt utilizator care a fost testat pozitiv pentru virus.

De asemenea, va facilita clienţilor furnizarea detaliilor pentru pub-uri şi restaurante – o obligaţie legală – datorită unui cititor de cod QR.

Disponibil în mai multe limbi şi pentru persoanele peste 16 ani, acest instrument se referă doar la procvicii Anglia şi Ţara Galilor, Irlanda de Nord şi Scoţia, care au lansat deja propriul sistem de urmărire la sfârşitul lunii iulie şi începutul lunii septembrie.

Este posibil să se reducă semnificativ numărul de cazuri de coronavirus nou, spitalizări şi decese, dacă doar 15% din populaţia descarcă aplicaţia şi urmează sfaturile de izolare,” a spus Christophe Fraser, profesor la Universitatea din Oxford şi consilier pentru programul de urmărire.

Regatul Unit este ţara cea mai afectată din Europa, cu aproape 42.000 de morţi, iar acum se confruntă cu valul doi al epidemiei.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: