6.1 C
London
Sunday, January 23, 2022
6.1 C
London
Sunday, January 23, 2022

Grupul bancar britanic HSBC își va păstra sediul central la Londra

Grupul bancar britanic HSBC, cea mai mare bancă europeană, a anunțat luni că își va menține sediul central la Londra, respingând ideea de a-și muta cartierul general la Hong Kong, principalul său loc de generare a profitului, informează AFP.

Hongkong and Shanghai Banking Corporation a fost înființată în anul 1865 în fosta colonie britanică pentru a finanța schimburile comerciale în creștere între Europa și China. Într-un comunicat de presă, HSBC a precizat că după o analiza strategică care a durat aproape un an boardul său a decis, în unanimitate, împotriva mutării sediului în condițiile în care Londra are numeroase avantaje și este ‘ideal situată‘.

Unii investitori au încurajat HSBC să ia în considerare mutarea sediului din Marea Britanie, din cauza taxei pe bilanțurile băncilor introdusă după criza financiară mondială. În replică, ministrul britanic de Finanțe, George Osborne, a anunțat că taxa va fi redusă la jumătate și, mai important pentru HSBC, nu se va aplica pentru activele de peste hotare ale băncilor britanice.

Londra este unul din cele mai importante centre financiare internaționale și locul unde se află numeroși specialiști internaționali talentați. De aceea, rămâne amplasarea ideală pentru a fi baza de operațiuni a unor instituții financiare globale precum HSBC

- Advertisement -

Aproximativ 48.000 din cei 257.000 de angajați ai HSBC lucrează în Marea Britanie. În Hong Kong, HSBC are aproximativ 20.000 de angajați dar această regiune este responsabilă pentru 46% din profitul înainte de taxe al băncii.

Decizia boardului de la HSBC reprezintă un vot de încredere pentru statutul Londrei de centru financiar internațional, amenințat de înăsprirea reglementării și creșterea costurilor după criza financiară din 2007-2009. Însă această decizie vine într-un moment în care industria financiară din Londra ar putea să se confrunte cu probleme dacă Marea Britanie va decide să iasă din Uniunea Europeană la referendumul ce ar putea fi organizat în acest an.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourceagerpres

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: