10.9 C
London
Monday, October 25, 2021
10.9 C
London
Monday, October 25, 2021

Grupul bancar american Goldman Sachs mută din Londra sute de angajați înainte de Brexit

Grupul bancar american Goldman Sachs va începe să mute sute de angajaţi de la Londra înainte de finalizarea acordului privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, a declarat, Richard Gnodde, directorul Goldman Sachs International, divizia europeană a băncii americane, informează Reuters.

Vom începe să punem în aplicare planurile noastre de rezervă“, a declarat Richard Gnodde, pentru postul de televiziune CNBC.

Pentru această primă perioadă vorbim de câteva sute de persoane“, a adăugat Gnodde.

Marile companii din sectorul financiar au avertizat încă de dinaintea referendumului din luna iunie a anului trecut că, dacă britanicii se vor pronunţa în favoarea Brexitului, vor fi nevoite să mute o parte din locurile de muncă de la Londra într-o ţară membră a Uniunii Europene.

- Advertisement -

Cea mai mare parte a operaţiunilor europene ale Goldman Sachs se derulează în prezent la Londra, unde grupul american are aproximativ 6.000 de angajaţi, printre care traderi, brokeri şi specialişti în finanţare pentru companii.

Richard Gnodde a explicat că, pentru moment, cea mai mare necunoscută este dacă Marea Britanie şi Uniunea Europeană vor cădea de acord asupra unor aranjamente tranzitorii pe durata celor doi ani de negocieri între Londra şi UE.

Nu putem miza însă pe aceste aranjamente, astfel că ne-am făcut planuri de rezervă şi vom începe să le punem în aplicare“, a spus directorul Goldman Sachs International.

Gnodde a precizat că, într-o primă fază, banca americană va începe să recruteze angajaţi în Europa continentală, dar va transfera şi o parte din angajaţii săi de la Londra, investind în acelaşi timp în infrastructură şi tehnologie, pentru a se asigura că operaţiunile sale destinate deservirii clienţilor vor fi funcţionale în momentul în care Marea Britanie va ieşi din UE.

Richard Gnodde a refuzat să spună care este ţara din Europa ce ar putea beneficia de pe urma acestor modificări, dar a reamintit că grupul Goldman Sachs are licenţe bancare în Franţa şi Germania, precum şi birouri în mai multe oraşe europene.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourcecapital

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: