9.2 C
London
Friday, October 22, 2021
9.2 C
London
Friday, October 22, 2021

Grupare de trafic de persoane obliga români să lucreze în Marea Britanie

Opt persoane au fost arestate la Londra în legătură cu un grup suspectat de trafic internațional de persoane și sclavie modernă, anunță Poliția Metropolitană, scrie Construction Enquirer.

Cinci bărbați și trei femei, cu vârste cuprinse între 26 și 50 de ani, au fost reținuți la o adresă din estul Londrei, marți, 16 octombrie, de către Unitatea pentru Combaterea Sclaviei Moderne și Răpirilor, a Poliției Metropolitane.

Toți cei opt suspecți au rămas arestați la o secție de poliție din centrul Londrei.

Anunturi pentru romani in UK –
Promoveaza-ti afacerea intr-un mod inedit.
http://anunturiuk.com/
- Advertisement -

33 de potențiale victime ale traficului de ființe umane, 24 de bărbați, patru femeiși cinci copii au fost recuperate de la patru adrese percheziționate de poliție.

Toate au fost transferate într-o locație sigură.

Alți trei bărbați și o femeie au fost arestați în România, pe baza unor mandate.

Arestările comune au făcut parte dintr-o operațiune internațională cu denumirea „Operation Cardinas”.

Echipa de investigare a fost alcătuită din Unitatea pentru Combaterea Sclaviei Moderne și Răpirilor, Serviciul de Urmărire al Coroanei, poliția și parchetul din România, Europol și Eurojust.

Dan Mihalache, ambasadorul României în Regatul Unit, a declarat: „Activitatea de astăzi dă un mesaj puternic împotriva oricărei forme de exploatare și reiterează că autoritățile române se angajează să lupte împotriva sclaviei moderne, în strânsă cooperare cu partenerii europeni”.

Poliția Metropolitană: „Sclavia modernă este și va continua să fie, o prioritate pentru Poliția Metropolitană. Vom continua să facem tot ce ne stă în putință pentru a identifica și a înțelege intenția de a traficanților de ființe umane de a le exploata victimele pentru propriul lor câștig.”

Parteneriatele-cheie dintre Poliția Metropolitnă, autoritățile române, Europol, Eurojust și toți ceilalți parteneri au fost esențiale pentru continuarea acestei investigații în domeniul traficului organizat de persoane. Vom continua această colaborare valoroasă cu partenerii noștri internaționali pentru a preveni exploatarea continuă și a aduce infractorii în fața justiției”, a mai arătat Polița Metropolitană.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: