3.4 C
London
Wednesday, November 24, 2021
3.4 C
London
Wednesday, November 24, 2021

Gestul făcut de un cuplu britanic pentru copiii săraci din România

Doi soţi britanici au făcut anul acesta un gest impresionant pentru a aduce zâmbetul pe buze copiilor defavorizaţi din România. Anne şi Malcom McCulloch s-au alăturat proiectului ShoeBox, iar de Crăciun au împărţit cadouri celor mici.

De Crăciun, întreaga familie se adună în jurul bradului şi gustă bucate gustoase pregătite de gospodine. Nu toţi românii se pot bucura însă de acest moment frumos. Unii trăiesc în sărăcie, iar pentru copiii lor nu a venit niciodată Moş Crăciun.

- Advertisement -

Pentru ei, însă, alţi oameni s-au solidarizat şi au pus la punct proiectul ShoeBox, căruia i s-au alăturat chiar şi străini. Principiul după care funcţionează este simplu: orice persoană care vrea să se implice este încurajată să ia o cutie goală de pantofi, să o umple cu dulciuri, rechizite sau obiecte pentru igiena personală, iar apoi să o împacheteze cu o coală specială pentru cadouri.  Mai departe, toate aceste cutii ajung la copii din zone defavorizate din România.

Impresionaţi de această idee au fost şi soţii Malcom şi Anne McCulloch, din Marea Britanie. Cei doi au decis să dea o mână de ajutor pentru a aduce un zâmbet pe buze celor mici, relatează Stratford Herald, aşa că, înainte de Crăciun cu câteva zile, au ajutat echipele de voluntari să distribuie cadourile.

A fost prima dată când cuplul britanic s-a implicat, însă satisfacţia şi emoţiile trăite au fost mari.
[pull_quote_center]Am vizitat o şcoală pentru copii cu nevoi speciale, cărora le-am dus cutiile de pantofi. Cei mici ne-au cântat colinde tradiţionale româneşti[/pull_quote_center] , a povestit Malcom.  [pull_quote_center]Copiii aceştia nu primesc sprijin material şi moral aşa cum primesc aceia de la şcolile obişnuite, aşa că atunci când am văzut bucuria pe chipul lor mi s-a pus un nod în gât[/pull_quote_center] , a mai mărturisit el.

Soţii McCulloch au mers alături de voluntarii proiectului ShoeBox şi în diverse sate, unde familiile trăiesc în case dărăpănate, înghesuiţi de cele mai multe ori într-o singură cameră.

Am intrat în casele lor pentru a vedea cum trăiesc oamenii”, a spus Malcom.  [pull_quote_center]În general, exista o sobă unde va în mijlocul casei, la care se încălzesc iarna. Aveau carne de porc, abia ciopârţită, iar mai mulţi copii dormeau în aceeaşi cameră. Cutiile de la noi vor fi singurele daruri pe care fiecare familie le primeşte de Crăciun, iar pentru asta ne-au mulţumit foarte mult[/pull_quote_center]

Malcom a explicat, de asemenea, că mai are un prieten din Stockport, Dave, care, după ce a vizitat România ani de-a rândul, a decis să-şi deschidă aici o afacere. Acum, bărbatul face tot ce-i stă în putinţă pentru a-i ajuta pe cei nevoiaşi. Pentru Anne şi Malcom, el a fost un exemplu.

[pull_quote_center]Am văzut acum ce înseamnă pentru aceşti oameni să primească aceste daruri, de aceea cred că ar fi frumos ca anul viitor să reuşim să aducem şi mai multe cutii, dar şi cadouri precum haine pentru copii, jucării, computere şi chiar mobilă. Totul este binevenit, bineînţeles[/pull_quote_center] , a explicat Malcom. „În vremuri precum acestea, credinţa te ajută să ai puterea de a-i ajuta şi pe alţii”, a completat el în cele din urmă.

- Advertisement -
Sourcegandul

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: