4.2 C
London
Saturday, November 27, 2021
4.2 C
London
Saturday, November 27, 2021

Germania împreună cu UE, încearcă să influențeze alegerile din Marea Britanie

Mai mulți aliați ai premierului britanic Theresa May au acuzat Germania că, împreună cu UE, încearcă să influențeze alegerile din Marea Britanie.

Importanți oficiali ai guvernului german și de la Bruxelles au ironizat- o deschis pe Theresa May sau au dezvăluit informații sensibile din întâlniri private, în ceea ce este văzută ca o încercare concertată de subminare a poziției premierului britanic, scrie The Telegraph.

Săptămâna trecută, cancelarul german Angela Merkel a declarat și ea că Marea Britanie își face „iluzii” în privința a ceea ce speră să obțină prin Brexit.

Amestesc în treburi interne

- Advertisement -

Slăbirea mandatului Theresei May în rândul electoratului britanic ar conveni Bruxelles-ului în negocierile cu Londra, prin care se stabilesc condițiile de părăsire a UE.

Un aliat apropiat al lui May a declarat: „Există o veche cutumă ca țările să nu se amestece în alegerile din alte țări, iar ei par să o încalce.

Theresa May l-a avertizat pe președintele Comisiei Europene, Jean- Claude Juncker, că, în cazul în care va refuza să facă compromisuri, va descoperi despre ea că este „o femeie al dracului de dificilă”. La BBC, premierul britanic a declarat: „Cred că ceea ce am văzut de curând arată că aceste negocieri vor fi dure. În timpul campaniei pentru președinția Partidului Conservator unul din colegi m-a descris drept „o femeie al dracului de dificilă”. La vremea respectivă, am zis că următoarea persoană care va descoperi asta va fi Jean-Claude Juncker”.

Martin Selmayr, șeful de cabinet al lui Juncker, și un prieten apropiat al mâinii drepte a Angelei Merkel, este bănuit a fi autorul scurgerii informației că Theresa May „și-a făcut iluzii” în privința pretențiilor legate de Brexit.

De asemenea, de la dineul May – Juncker s-a „scurs” și informația că președintele Comisiei Europene a avertizat- o pe șefa executivului de la Londra că „nota de plată” pe care țara sa va fi obligată să o achite va fi de 100 de miliarde de euro.

Ministrul de Finanțe german, Michael Roth, a încercat și el să submineze poziția lui May, printr-un mesaj pe Twitter în care scria: „Guvernul britanic trebuie să renunțe la mitul că toți britanicii vor trăi mai bine după Brexit.”

Guy Verhofstadt, negociatorul șef pentru Brexit al Parlamentului European, a luat peste picior public calitățile de negociator ale Theresei May. Referindu- se la sloganul electoral al acesteia, pentru alegerile anticipate din 8 iunie („conducere puternică și stabilă”), Verhofstadt a scris: „Orice acord de Brexit necesită o înțelegere puternică și stabilă a problemelor complexe pe care le implică. Ceasul ticăie – este momentul să fim realiști.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: