9.2 C
London
Saturday, January 29, 2022
9.2 C
London
Saturday, January 29, 2022

Germania atenţioneaza Marea Britanie: ‘Nu intarziați negocierile’

Ministrul german de externe, Frank-Walter Steinmeier, a atenţionat vineri Marea Britanie să nu întârzie negocierile referitoare la Brexit, după ce Înalta Curte de la Londra a decis joi că guvernul are nevoie de aprobarea parlamentului pentru a declanşa procedura de ieşire din Uniunea Europeană, transmite Reuters.

Trebuie să ne asigurăm că negocierile vor începe rapid chiar dacă Înalta Curte a decis în această săptămână că trebuie consultat parlamentul britanic. O amânare suplimentară nu este în interesul nimănui‘, a subliniat Steinmeier, după întâlnirea avută la Berlin cu omologul său britanic, Boris Johnson.

La rândul său, acesta a declarat că nu crede că decizia Înaltei Curţi va afecta calendarul anunţat de guvern. Acesta prevede activarea până la sfârşitul lui martie 2017 a Articolului 50 din Tratatul de la Lisabona, care declanşează procedurile de ieşire a ţării din UE.

Brexit-ul ar putea fi o situaţie din care să câştige atât Marea Britanie, cât şi Uniunea Europeană, a mai spus Boris Johnson.

- Advertisement -

Acesta s-a aflat vineri în prima sa vizită oficială în Germania, unde a avut programate discuţii cu şeful diplomaţiei de la Berlin, Frank-Walter Steinmeier, şi cu Peter Altmaier, ministrul pentru Cancelaria federală.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourceziuanews

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: