7.1 C
London
Wednesday, March 30, 2022
7.1 C
London
Wednesday, March 30, 2022

George Osborne și Bill Gates au anunțat un plan contra malariei

Miliardarul și filantropul american Bill Gates împreună cu ministrul britanic de finanțe, George Osborne, au anunțat luni un plan de mai multe miliarde pentru eradicarea malariei, “ucigașa cea mai criminală a lumii“, scrie agenția France Presse.

Trei miliarde de lire sterline vor fi plătite pe parcursul a cinci ani pentru finanțarea cercetării și susținerea eforturilor de a pune capăt acestei boli transmise de țânțari, au detaliat ministrul George Osborne și Bill Gates într-un articol publicat în cotidianul “Times“.

- Advertisement -

Când vorbim despre tragedia umană, nici o ființă nu produce ceva atât de devastator precum țânțarul“, au spus ei. “Noi credem amândoi că o lume fără malarie este o prioritate sanitară mondială“, au subliniat cei doi.

În fiecare an din următorii cinci, 500 de milioane de lire sterline vor veni de la bugetul britanic ca ajutor pentru dezvoltare, în timp ce Fundația Gates va oferi anul acesta 200 de milioane de dolari care vor fi urmați de alte donații.

Dacă nu sunt lansate noi insecticide de acum până în anul 2020 situația va deveni critică iar numărul morților ar putea crește“, au avertizat George Osborne și Bill Gates, care susțin că sunt “optimiști că malaria poate fi eradicată în timpul vieții lor“.

Malaria este una dintre problemele majore de sănătate publică din lume, care afectează peste 40% din populația care trăiește în zonele de risc.

- Advertisement -
Sourcetimpul

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: