8.1 C
London
Wednesday, December 1, 2021
8.1 C
London
Wednesday, December 1, 2021

Geniul român în matematică, admis la cinci şcoli din Marea Britanie, printre care şi Oxford

Laurenţiu Ploscaru, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Alexandru Lahovari” din Râmnicu Vâlcea, a fost admis la cinci universităţi din Marea Britanie, printre care şi reputata Universitate Oxford.

Olimpic internaţional la matematică, Laurenţiu Ploscaru a depus în toamna anului trecut o aplicaţie deschisă, în urma căreia a fost acceptat la cinci din cele mai bune universităţi din Regatul Unit şi din lume.

Deşi a avut o concurenţă serioasă-peste 1800 de candidaţi din toate colţurile lumii- elevul din Râmnicu Vâlcea a fost selectat şi de Universitatea Oxford.

- Advertisement -

În urma unei aplicaţii pe care am depus-o în luna octombrie 2015 am fost admis la cinci colegii, iar înainte de Crăciun m-au chemat să susţin interviurile. M-am numărat printre puţinii candidaţi care au susţinut trei interviuri într-o singură zi, dar pot să spun că a fost foarte bine. Profesorii au fost extrem de interesaţi să vadă cum mă descurc cu rezolvarea problemelor la prima vedere. Intenţia mea e să rămân la Colegiul de Matematică Heartford, din cadrul Universităţii Oxford”, spune liceanul vâlcean.

Printre instituţiile care îl doresc pe Laurenţiu Ploscaru se numără  Imperial College London, universitate cu specializări în ştiinţă, inginerie, medicină şi afaceri, University College London- una din cele mai mari universităţi din Marea Britanie, precum şi Universitatea Warwick.

Tânărul din Vâlcea susţine că intenţionează să revină în ţară după finalizarea studiilor universitare şi să-şi pună cunoştinţele dobândite în slujba cercetării româneşti.

Ştiu că o să-mi fie dor de ţara mea, de părinţi şi de prieteni, dar în acest moment cred că e mai bine să studiez in străinătate. Mi-ar plăcea să mă întorc în România, să mi se ofere posibilitatea să lucrez aici, pentru că sunt multe lucruri de făcut. Am ambiţii mari şi sper să mi se ofere şansa de a da ceva ţării mele, de a schimba ceva

Niciun concurs fără medalie

Niciun concurs internaţional fără medalie”, pare a fi deviza liceanului din Râmnicu Vâlcea, care are în palmares zeci de premii şi mai multe medalii de aur şi argint. Laurentiu Ploscaru a castigat de trei ori medalia de aur la Balcaniada de Matematica, iar în 2014 a fost medaliat cu argint la Olimpiada Naţională de Matematică din Africa de Sud, acesta contribuind la clasarea echipei României pe locul 11 în lume.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourceadevarul

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: